05:43, sob, 4. Maj

ZPMS in Lidl Slovenija s humanitarno akcijo v pomoč družinam v stiski zaradi covida-19





Ker so se zaradi epidemije novega koronavirusa mnogi znašli v še večji stiski, sta Lidl Slovenija in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) zasnovala akcijo Družine nas potrebujejo.

V juniju in juliju bodo tako od vsakega nakupa izdelkov dveh izbranih blagovnih znamk prispevali 10 centov v sklad ZPMS za pomoč družinam v stiski zaradi covida-19.

Lidl Slovenija in ZPMS sicer že več let sodelujeta pri humanitarni akciji Pomežik soncu, tokrat pa sta zaradi krize, ki spremlja novi koronavirus, nadgradila sodelovanje. “V času epidemije so stiske družin postale še večje in številni otroci živijo v pomanjkanju,” je dejala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna.

Humanitarni akciji se lahko pridruži vsak, četudi ne kupi izbranih izdelkov. Z sms sporočilom SMEH na telefonsko številko 1919 lahko kdorkoli daruje en evro, s sporočilom SMEH5 pa pet evrov.

Poleg tega so v Lidlu Slovenija med epidemijo, tako kot tudi humanitarne organizacije, prejeli povečano število prošenj za pomoč in sodelovanja. V sklopu prenove spletnega mesta www.boljsisvet.si so zato pripravili posebno povabilo organizacijam k oddaji prošenj za donacije za različne projekte in aktivnosti, so sporočili.

Do konca februarja načrtujejo še nekaj tovrstnih razpisov, saj so v sklad za donacije namenili skupno 30.000 evrov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.