06:12, sob, 18. Maj

ZSSS: Rajićev primer je lahko nevaren precedens





Zavrnitev pritožbe vodje sindikata v mariborski mestni upravi Gorana Rajića zoper izredno odpoved delovnega razmerja je po besedah Gorana Lukića iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) lahko nevaren precedens. “To je sistemsko šikaniranje!”, je dejal. Rajič pa: “Šel bom do konca, če bo treba tudi na detektor laži, da dokažem resnico!”

lukic in cerar

Spomnimo: Rajić se je pritožil na izredno odpoved, ki jo je dobil po tem, ko naj bi ogrožal bivšega dir. mestne uprave MOM Marka Žulo in sodelavko. Na vladni Komisiji za pritožbe iz delovnega razmerja so njegovo pritožbo ocenili kot neutemeljeno.

pritozbeni sklep

Danes je Rajič na tiskovni konferenci poudaril, da se z ljudmi tako ne dela: “Gre za tako ogaben konstrukt, ki si ga v svojem življenju predstavljat nisem mogel.

rajic

Ker so na Komisiji brez možnosti zagovora delavca oz. prizadetega pritrdili izredni odpovedi zaposlitve Rajiča (podsekretarja v občinskem uradu za šport in vodje največjega sindikata v mariborski mestni upravi), je po Lukićevih besedah na preizkusu pravna država. V tej luči je pozval, naj se do tega opredelijo na Ministrstvu za pravosodje: “Tu gre za obrambo temeljev pravne države, za obrambo pravice posameznika do tega, da ima pravico do zagovora. Tu gre navsezadnje za obrambo ustavne kategorije sindikalnega dela,” je dejal.

zveza in papirji

Na vladni Komisiji pa so v sklepu že zapisali, da je bil dir. mestne uprave kot predstavnik delodajalca žrtev kršitve delovne obveznosti z znaki kaznivega dejanja. Zaradi tega bi bilo – po njihovem – neupravičeno pričakovati, da bi delodajalec delavcu omogočil zagovor.
V ZSSS napovedujejo, da bodo naredili vse za sodno varstvo Rajića, Rajić sam pa, da se bo pritožil še na delovno sodišče.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Jutri (12.11.2014) ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.