06:28, sre, 24. Apr

Mariborski župan Saša Arsenovič imenoval podžupanjo





Župan MO Maribor Saša Arsenovič je z današnjim dnem v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi in Statutom Mestne občine Maribor iz vrst mestnih svetnikov imenoval podžupanjo. Na funkcijo podžupanje je bila imenovana mag. Helena Kujundžić Lukaček.

Nova podžupanja bo pokrivala področja lokalne skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijskega sodelovanja, društev in nevladnih organizacij. Mag. Helena Kujundžić Lukaček je magistrirala na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju. Od leta 2009 do leta 2018 je opravljala psihološko, izobraževalno, kadrovsko in finančno svetovanje, od leta 2018 do nastopa funkcije pa je bila zaposlena na Uradu Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, in sicer na področju financ. Tekom dosedanje kariere je pridobila izobrazbo na pravnem in upravnem področju, s katerega je tudi magistrirala, dodatno pa se je izobraževala na področju šolstva, sociale in psiholoških ved.
Ob imenovanju je dejala: »Častno in odgovorno do mesta ter vseh Mariborčank in Mariborčanov bom kot podžupanja skupaj z mestnim svetom in znotraj razvojne županove ekipe delovala povezovalno in za novo etapo razvoja našega mesta. Zadolžena bom za področja lokalnih skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijskega sodelovanja, društev in nevladnih organizacij. S preteklimi izkušnjami sodelovanja v svetu zavoda UKC Ljubljana, v Centru za socialno delo Maribor, osnovni in srednji šoli ter Andragoškem zavodu Maribor sem pridobila izkušnje, ki mi bodo pri mojem delu v veliko pomoč. Županu MO Maribor Saši Arsenoviču se zahvaljujem za izkazano zaupanje, ki ga bom vsak dan znova potrjevala z odgovornim delom za razvoj našega mesta in regije.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.