07:45, ned, 28. Apr

Župan občine Cerkvenjak potrdil vnovično kandidaturo: “Za prihodnji mandat je še kar nekaj izzivov”





Župan Občine Cerkvenjak Marjan Žmavc se je ozrl nazaj in svoj mandat pokomentiral: “Menim, da je bil kar uspešen”.

Zanimalo nas je, kaj je tisto, na kar je bil v času županovanja najbolj ponosen? “V mandatnem obdobju 2018 – 2022 smo v občini Cerkvenjak postorili marsikaj, lahko izpostavim naslednje: ureditev trga s fontano pred občino ter parkirišč v centru Cerkvenjaka, skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo rekonstrukcija državne ceste R2 439 in dela državne ceste R3 734 ter izgradnja pločnikov in javne razsvetljave v dolžini cca. 2,5 km, izgradnja  oz. modernizacijo več kot 5 km lokalnih cest in javnih poti ter pločnikov in javne razsvetljave v dolžini okrog 1,5 km.”

Med projekti, na katere je ponosen, je tudi energetska sanacija OŠ Cerkvenjak – Vitomarci in ureditev okolice šole, prva faza izgradnje medgeneracijskega motoričnega parka Vitalin z baliniščem in objektom za druženje, pa tudi ureditev igral in igrišča za šolske otroke pred OŠ, obnova Zdravstvene postaje v Cerkvenjaku, obnova oz. izgradnja vodovodnega omrežja v dolžini cca. 2km, priprava projektne dokumentacije za širitev vrtca v Cerkvenjaku. “Podjetje Telekom Slovenije je priključilo na optično omrežje preko 150 gospodinjstev, ureditev dvorane Kulturnega doma v Cerkvenjaku, kolesarske poti v občini, odkup prostorov za lekarno,  namestitev interaktivne table z informacijami za turiste in ostale obiskovalce naše občine in še kar nekaj manjših projektov,” našteje. 

Na tem mestu je odločen, da bo na letošnjih volitvah znova kandidiral, saj ima še kar nekaj izzivov.

Povedal nam  je, da ima pred seboj še kar nekaj izzivov. In kateri so? “Izgradnja manjše enote doma za starejše v Cerkvenjaku, nadaljevanje izgradnje kolesarskih in pohodniških poti v občini, obnova dotrajanih lokalnih  cest in vodovodnega omrežja po naseljih, izgradnja večnamenske športne dvorane, nadaljevanje 2. faze izgradnje Vitalin parka (pumptrack, odbojka na mivki, naprave za vadbo na prostem), dopolnitev občinskega prostorskega načrta z zagotavljanjem stavbnih zemljišč za individualno in večstanovanjsko izgradnjo ter umeščanje javne infrastrukture v Cerkvenjaku, povečanje turističnih kapacitet v občini in še kaj.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.