10:56, pet, 29. Mar

Župana ubil ljubosumni mož





Ljubosumni soprog, prepričan, da ga žena vara, je danes najprej kastriral in nato ubil župana vasi na severu Francije, nato pa storil samomor. Tarča brutalnega napada je bil 55-letni Dominique Leboucher, župan majhnega kraja Bretteville-le-Rabet v departmaju Calvados. Prebivalci vasi so v šoku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Po navedbah policije je bilo povod za umor ljubosumje, saj naj bi napadalec verjel, da imata njegova soproga in župan afero. Morilec, katerega ime niso izdali, je nato storil samomor.

Županov namestnik Yannick Guesnon je sicer za medije izrazil dvom v to, da je morilčeva žena soproga res varala z županom. Kot je dejal, v to nikakor ne verjame, umor pa je označil kot “dejanje norosti”. Eden od tamkajšnjih prebivalcev, upokojenec Albert Gibot pa je dejal, je napadalcu očitno zavrela kri, ker je njegova žena ob večerih hodila na seje lokalnega sveta.

Ubiti župan je sicer, kot še piše AFP, delal v zavarovalništvu. Od leta 2001 je bil svetnik, od leta 2008 namestnik župana, marca letos pa je bil izvoljen za župana.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.