04:52, ned, 19. Maj

Zupančičeva o Prešernu v Pekrah





Danes so v Kulturnem domu v Pekrah s proslavo obeležili slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo jutri. Spomnili so se Prešernovih del in opomnili na njegovo pomembnost. Obiskala pa jih je slovenska gledališka in filmska igralka Milena Zupančič.

slovenski kulturni praznik v pekrah (11)

Prešernova nagrajenka Milena Zupančič je skozi otroštvo, kulturo in igralsko pot, ki jo je prehodila spremljala Prešernova dela. Poudarila je, kako pomemben je naš slovenski kulturni praznik, dan, ko se spominjamo velikega človeka, ki je pomembno prispeval k jeziku, kulturi in za Slovence.

Prav tako je o Prešernu spregovoril tudi Tone Partljič, pisatelj, dramatik, scenarist in politik, znan predvsem kot komediograf. Kot pravi, je v časih, ko je še sam učiteljeval učil otroke o Prešernu, o njegovem delu in o njegovi pomembnosti.

slovenski kulturni praznik v pekrah (17)

Svoj vložek h kulturnemu delu prireditve, ki so jo namenili največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu so dali Vokalna skupina CEZAM ter Mešani pevski zbor DU Limbuš – Pekre, Dramska sekcija KD Pekre – Limbuš, kot gostje pa so nastopili tudi poklicni igralci.

Program so zasnovali iz Prešernovih pesmi, glasbenih točk in branjem spominov ljudi, ki so Prešerna še poznali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.