04:31, sob, 27. Apr

Županji Ruš triurna vstopnica kopanja enaka celodnevni





Cene kopanja v Športnem parku Ruš, ki jih je potrdil svet zavoda Športnega parka Ruše, so v zadnjem času razburile številne. Županja Ruš Urška Repolusk, ki ima v samem zavodu tudi predstavnika, se z dvigom ni strinjala, saj bi naj bile nove cene občutno dražje od drugih primerjajočih kopališč, zato je poslala tudi primerjavo cenikov ostalih kopališč po Sloveniji, a se je izkazalo, da so bile primerjave in njena analiza napačne.

V svoji analizi je zapisala, da gre za primerjavo celodnevne karte, ugotovili smo, da gre za vstopnice za določeno časovno obdobje, kar prikazujejo tabele spodaj. Je njen namen z napačnimi cenami zavajati ljudi?

Napačne primerjave cen, a županja Ruš napako zanika

Županja Ruš Urška Repolusk je direktorja Športnega parka Ruše (nekdanjega Cezama) Gorazda Ladineka 5. januarja 2022 pozvala, da predloži nov cenik in gradivo z argumentacijo povišanja cen tudi za več kot 100 odstotkov .

Tabela, ki jo je županja posredovala v dopisu 5. januarja 2022

Tabela, ki je bila napisana v dopisu Občine Ruše je bila popolnoma napačna, saj je stari cenik imel cene za termin petih ur. Torej bi bilo smiselno primerjati 5 urno vstopnico po novem ceniku. Za primerjavo, kakšna je razlika za peturni obisk kopališča, poglejte tabelo spodaj.

V Športnem parku Ruše so pojasnili, da se za večina obiskovalcev bazena Športnega parka Ruše ni spremenilo popolnima nič. “Gre za rekreativne plavalce, ki se v samem bazenu zadržijo po večini do 90 minut. Mi smo v novem ceniku predlagali, da se določijo trije termini, in sicer 120 minut, 5 ur in ves dan.” Vstopnice za ves dan so zaradi peščice obiskovalcev, ki jih lahko preštejejo na prste ene roke, ki želijo biti na bazenu oz. na zunanji terasi v poletnih mesecih.

Znova napačna primerjava

Županjo Urško Repolusk smo 10. januarja 2022 povprašali, ali je pri izračunu prišlo do napake. Odgovorila nam je: “Z naše strani ni prišlo do napake, cene so se povišale za 100 in več odstotkov. Bolj zaskrbljujoče je to, da cenik kaže, da je ponudba enakih storitev v večjih mestih, kjer je standard prebivalcev običajno nekoliko višji, dostopna za bistveno nižjo ceno.” Priložila je spodnjo tabelo in zapisala celodnevne vstopnice. Izkazalo se je, da predložene cene niso za celodnevni obisk ampak za vstopnice za določeno obdobje. 

V nadaljevanju si lahko pogledate realno primerjavo cen kopališč, ki jih je županja izpostavila sama

V Pristanu za 90 minut 6,69 evra, v Rušah 5,5 evra

V Športnem parku Ruše so pripravili primerjave z drugimi kopališči in sicer z njimi najbolj konkurenčnem bazenu Pristan: “V Pristanu je redna cena za termin 90 minut 6,69 evrov za odrasle in 4,45 evra za otroke. Redna cena ŠPR za odrasle, za termin 120 minut je 5,5 evra, s kartico Šport Ruše 4,95, za otroke 4,5 evra, s kartico Šport Ruše pa 4,05 evra.” Se pravi ne gre za celodnevno vstopnico, kot je zapisala županja.

Cenik Pristan
Športni Park Ruše

Cena na Zimskem kopališču Golovec 5,5 evra velja za tri ure in ne za ves dan

V primerjavi cenikov je županja Ruš navedla tudi Zimsko kopališče Golovec in zapisala, da je cena celodnevne vstopnice 5,5 evra, kar ne drži. Ceno smo preverili in dejali so nam, da gre zgolj za tri urno vstopnice. “Cena velja za čas rekracijskega plavanja, se pravi od 8. do 11 ali od 13. do 16. ure.”

Cenik zimskega kopališča Golovec

Kopališče Tivoli: Cena velja za 4 urni vstop

In sicer od ponedeljka do petka po ceni 7,50 evra in sobota, nedelja ter pazniki 8,50 evra. Tako nikakor ne velja, da gre za celodnevno vstopnico.

 

Za primerjavo damo še cenik kopališča Ajdovščina, kjer je županja zapisala, da je cena celodnevne vstopnice 5 evrov. A rekreacijsko plavanje je le od 16. do 21. ure, se pravi gre za 5-urno vstopnico. V soboto pa je kopališče odprto od 13. do 21. ure.

foto: sport-ljubljana.si, ZPO Celje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.