14:57, tor, 7. Maj

Žvab Kvasu odgovarja z javnim pismom





Šentiljski župan Štefan Žvab se je na očitke o domnevnem ponarejanju s strani opozicijskega svetnika Kristijana Kvasa odzval še z javnim pismom.

V tem je med drugim ponovno zapisal, da je Kvasu zelo hvaležen, da je na plano dal različen duplikat »tako pomembnega dokumenta, kot je primopredajni zapis med dvema županoma«. Vendar pa, da si »ne moremo dovoliti, da se župana ali katerega občana javno obtoži, da je ponarejal uradne dokumente, ne da bi ta dokument pokazali tistemu, ki ga obtožujete ali predali uradnim organom«.

Sam je, kot pravi, takoj naslednji dan obe različici predal policiji, za Kvasa pa kot pravi, še vedno ne ve, če je kaj storil, ali samo »pripravil fantastično predstavo« njegovega blatenja v javnosti.

Žvab je v pismu med drugim še zapisal, da se jim vse od primopredaje poslov od nekdanjega župana vrstijo anonimne prijave in inšpekcije, a kot trdi, doslej niti ene večje nepravilnosti ni bilo odkrite, niti je v njegovem mandatu ne bo. »Občina Šentilj tokrat deluje zakonito in v skladu s predpisi, pa čeprav nekaterim strukturam to ne odgovarja,« je zapisal Žvab.

Kot pravi, želi enkrat za vselej urediti stanje in počistiti z okostnjaki, ki »nam padajo iz omare od prejšnjega vodstva občine«. Na koncu je Žvab med drugim še zapisal, da je pričakoval konstruktivno sodelovanje vseh svetnikov, pa očitno to enim ni mar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.