00:16, ned, 19. Maj

ZZZS zavarovancem z računi pri Sberbank priporoča odprtje računov pri drugih banki





Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) vsem zavarovanim osebam, ki pričakujejo izplačila iz zdravstvene blagajne, priporoča, da zaradi trenutne situacije Sberbank transakcije račune, četudi samo začasno, odprejo pri drugih bankah, je danes povedala direktorica področja za finance in računovodstvo pri ZZZS Daniela Dimić.

Nadomestila plač samostojnim podjetnikom, ki jih ZZZS običajno nakazuje ob petkih, bodo verjetno zadržali in jih ne bodo izplačali, dokler jim zavarovanci ne bodo sporočili novih računov ali se situacija ne uredi kako drugače. “Takoj ko nam sporočijo nove račune, bodo potem ti prilivi prišli na njihove nove račune,” je zagotovila Dimićeva.

Zaradi posledic ruskega napada na Ukrajino je poslovanje ruske banke Sberbank v Sloveniji do srede namreč omejeno le na kartično poslovanje. Ostale storitve banke začasno niso na voljo, poslovalnice so zaprte. Banka Slovenije bo danes popoldne podala podrobnejša pojasnila glede nadaljnjega delovanja banke Sberbank.

Finance: Slovensko Sberbank bo najverjetneje kupila NLB

Slovensko Sberbank iz skupine Sberbank Europe v ruskem lastništvu, ki je v nedeljo zaradi sankcij proti Rusiji prekinila poslovanje, bo najverjetneje kupila NLB. Po tem scenariju bi delnice v noči na sredo prenesli na NLB, komitenti pa bi v sredo zjutraj znova lahko dostopali do bančnih storitev, neuradne informacije navajajo spletne Finance.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.