15:35, ned, 16. Jun

10. Štengijada nekaj posebnega zaradi podpore Fundacije Gorana Dragića in Nogometne zveze Slovenije

10. Štengijada, ki jo pripravljajo na Policijski upravi Maribor, bo nekaj posebnega tudi zaradi podpore Fundacije Gorana Dragića in Nogometne zveze Slovenije – v znak podpore so namreč podarili športna dresa s podpisi slovenske nogometne reprezentance in košarkaša Gorana Dragića, za kar so jim izjemno hvaležni.

“Športna dresa bomo ob tej priložnosti podarili Centru Gustava Šiliha, kateremu namenjamo tudi startnine. V centru, ki ga obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, bodo sredstva namenili za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti ter udeležbo na športnih dogodkih na regijskih ter svetovnih igrah specialne olimpijade. Tudi otrokom s posebnimi potrebami namreč želimo omogočiti, da jim šport postane način življenja,” so sporočili iz PU Maribor.

Ekipe, ki bi se želele udeležiti teka obveščajo, da se lahko prijavijo tudi na dan dogodka.

Štengijado organiziramo v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga Policijski upravi Maribor izvajamo že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilke, pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v okolju, kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.”

Finalna prireditev Otroške varnostne olimpijade bo potekala 23. maja na OŠ Kidričevo, podelitev je predvidena okrog 13. ure.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.