13:06, čet, 20. Jun

Bo Tičar ostal na čelu Univerze?

Kot smo že poročali, rektor Univerze v Mariboru, Igor Tičar, z aprilom izpolni pogoje za upokojitev. Vendar je sam dejal, da namerava mandat rektorja oddelati. Za mnenje smo tokrat vprašali pravnika in predsednika upravnega odbora Univerze v Mariboru.

rektorat mb univerze

Rajko Pirnat, profesor iz Pravne fakultete v Ljubljani pravi, da Zakon o uravnoteženju javnih financ, ki določa prenehanje pogodbe o zaposlitvi tudi omogoča njeno podaljšanje, če se delodajalec in javni uslužbenec to sporazumeta. „Čeprav zakon tega jasno ne določa, po mojem mnenju opravlja naloge delodajalca v razmerju do rektorja upravni odbor univerze, ki torej sprejme odločitev o podaljšanju,“ še pravi Pirnat.

Že v času rektorskih volitev se je sicer opozarjalo, da bo Tičar kmalu dosegel pogoje za upokojitev, vendar se takrat to ni zdela alarmantna situacija. Predsednik upravnega odbora Univerze v Mariboru, Bojan Škof: „Trdno sem prepričan, da nove volitve niso v korist Univerze, saj je rektor na tem mestu komaj leto dni. Komaj je postavil svoj prvi kader, začel z izvajanjem svojega dela in če bi morali iti v novo vodstvo, smo spet na začetku.“

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v Občinskem informatorju na BKTV.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.