06:49, čet, 9. Feb

Brez električne energije je še 3.000 odjemalcev, Elektro Maribor ob tem svari

“Sodelavci na terenu že od zgodnjih jutranjih ur iščejo in odpravljajo napake na omrežju, ki jih je povzročila velika količina novozapadlega snega in dežja. Vse ekipe so na terenu in se trudijo najti in odpraviti čim več napak,” so sporočili iz Elektra Maribor.

Do 12-ih so sodelavci uspeli odpraviti že velik del teh napak

Brez napajanja z električno energijo je še 3.000 odjemalcev, in sicer največ na območju Pohorja, Kozjaka in Pragerskega. “Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo. Vse razpoložljive ekipe sodelavcev so na terenu že od zgodnjega jutra. Sodelavcem, na območjih z več napakami, so že prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla.”

Gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, je sicer zaradi loma vej in dreves izredno nevarno. Vsi se trudijo odpraviti napake v najkrajšem možnem času, da se vsem odjemalcem zagotovi oskrba z električno energijo.

Opozorilo:Vodniki na najbolj kritičnih delih omrežja so zelo povešeni, veliko omrežja je sedaj tudi na tleh. Odjemalce opozarjamo, da naj se vodnikov ne dotikajo, ker je to izredno nevarno. Uporabnikom se opravičujemo za vse nevšečnosti in težave ter prosimo za razumevanje. Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *