02:47, pon, 20. Maj

Častni občan Mute Ivan Knez praznuje 100. rojstni dan

Častni občan občine Mute Ivan Knez je včeraj praznoval častitljivi jubilej, kar 100. rojstni dan. Kot učitelj je prišel poučevat leta 1945 na Pernice in imel nato v razredu tudi veliko število učencev, za katere je skrbel tudi tako, da jih ni samo poučeval, ampak imel zanje velikokrat tudi priboljške. Ob njegovem jubileju mu je čestital tudi župan Občine Mute in se mu zahvalil za njegovo delovanje.

Ivan Knez, častni občan Občine Muta, ob svojem 100-rojstnem dnevu. Vir: Facebook, Mirko Vošner, župan Mute

“Malo je ljudi, ki so v svojem življenju, predvsem pa z lastnim delom in poslanstvom, pustili takšen pečat kot lahko rečem za našega učitelja, vzgojitelja, zavednega Slovenca, domoljuba, predvsem pa velikega in prijaznega človeka, častnega občana Mute, Ivana Kneza iz Pernic. Na današnji dan pred natanko 100 leti se je v Celju rodil Ivan Knez, ki je je bil leta 1945 z dekretom takratne države preko Beograda nameščen za učitelja na Pernice. Tam je imel v skupnih razredih danes nepredstavljivih 60 in več otrok,” je zapisal na družbenem omrežju Facebook župan Občine Muta Mirko Vošner ob včerajšnjem stotem rojstnem dnevu častnega občana Mute Ivana Kneza in dodal: “Povedal mi je, da se je vsaj 2 do 3 krat na teden peš odpravil v 15 km oddaljeno Muto, kjer je dobil kaj koristnega za šolo, pa še kakšen priboljšek za otroke in učence. Že po dveh letih je bil premeščen na Ravne kjer je poučeval dijake ter bil med vodilnimi ob izgradnji današnje gimnazije Ravne. Koncem 50-tih let se je ponovno vrnil na svoje Pernice, kjer je poučeval vse do svoje upokojitve.”

Častnemu občanu Knezu, ki je v svojem življenju veliko dobrega prispeval za občane in občanke s svojim delovanjem, se je župan tudi zahvalil: “Hvala Ivanu Knezu za vse kar je naredil za naše otroke, učence, dijake, vaščane, občane, skratka za naše pretekle in sedanje generacije. Želim mu veliko krepkega zdravja, predvsem pa še naprej tako bistrega uma in življenjske energije.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.