17:11, pon, 4. Mar

Delavci v Magni šokirani, hoški župan razočaran

Zaposlene v hoški lakirnici Magne, ki je danes napovedala, da s prihodnjim tednom ustavlja proizvodnjo, je novica o tem šokirala, je povedal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) Gvido Novak. Razočaran nad trenutnim razpletom je tudi hoški župan Marko Soršak.

Čeprav so zaposleni pričakovali določene spremembe, jih je novica o takojšnji prekinitvi proizvodnje po Novakovih besedah šokirala, saj bodo ostali brez službe.

Delajo namreč samo še do konca tedna, potem pa odhajajo na čakanje, vse dokler ne bodo zaključeni vsi postopki v skladu z zakonodajo v primeru odpuščanja večjega števila delavcev. V tem času jim bo podjetje namesto zakonskih 80 izplačalo 90 odstotkov plače.

Razočaran nad trenutnim razpletom je tudi župan Soršak, ki mu je predvsem žal, da podjetje ni prejelo okoljevarstvenega soglasja za zagon proizvodnje pred novembrom 2021, saj bi v tem primeru zdaj na tej lokaciji že serijsko izdelovali električna vozila Ocean ameriškega podjetja Fisker, ki jih zdaj sestavljajo v graški tovarni.

“Vse skupaj je trajalo več kot tri leta, kar je bilo nekoliko predolgo. Upam, da investitor vendarle čim prej najde novega naročnika in da na tem prostoru nastane tisto, kar so načrtovali, saj je bilo narejeno že veliko delo v tej smeri,” je dejal Soršak.

Kanadsko-avstrijska avtomobilska skupina Magna je danes napovedala, da s prihodnjim tednom ustavlja proizvodnjo v hoški lakirnici. Kot so potrdili v podjetju, bodo zaradi razmer na trgu in trenutnih potreb kupcev začeli s postopkom preoblikovanja proizvodnih procesov, dejavnosti pa preselili v Gradec.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *