03:05, sre, 19. Jun

FOTO in VIDEO: Podpis pogodbe za nadaljevanje in dokončanje gradnje kolesarskih poti v Občini Sveta Trojica

Dne 24.02.2023 je ob 10. uri v avli Kulturnega doma Sveta Trojica na Mariborski cesti 1 v Sveti Trojici v Slovenskih goricah potekal podpis gradbene pogodbe za nadaljevanje in dokončanje gradnje kolesarskih poti v Občini Sveta Trojica na delu trase T5 skozi naselja Zgornji Porčič, Sveta Trojica, Zgornje Verjane in Osek. Dogodka so se udeležili predstavniki Občine Sveta Trojica in podjetja Pomgrad d.d iz Murske Sobote.

Župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, g. David Klobasa je predstavil vsebino trase Lenart-Cerkvenjak-Trnovska vas, ki spada v območje Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, kjer je izpostavil, da izvedba kolesarskih poti po naseljih v občini pomeni več kot le izgradnja kolesarke, saj se s tem projektom v dolžini okvirno 3,8 km celovito ureja območje cestnega sveta. Hkrati z izgradnjo kolesarskih poti se urejajo brežine s podpornimi konstrukcijami, štirje mostovi, odvodnjavanje, cestna razsvetljava in oprema ceste z vertikalno in horizontalno signalizacijo.

Vrednost zgoraj naštetih del znaša okoli 700.000,00 evrov. Izvedba celotnega projekta z dne 24.02.2023 podpisano gradbeno pogodbo znaša nekaj več kot 1,4 mio evrov.

Izvedba gradnje skupaj z ostalimi stroški projekta bo vredna skoraj 1,5 mio evrov, ki bo sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Strošek občine bo znašal okoli 560.000,00 evrov. Izvajalec Pomgrad d.d. je bil izbran kot najugodnejši ponudnik na podlagi izvedenega postopka naročila male vrednosti v skladu z Zakonom o javnem naročanju.

Namen izgradnje kolesarske povezave s to gradbeno pogodbo je zagotavljanje trajnostne mobilnosti v območju občine in v navezavi s sosednjimi občinami Lenart, Cerkvenjak in Trnovska vas na način, da bo zagotovljena zveznost kolesarskih poti. Kolesarjenje bo tako postalo varnejše za vse uporabnike prometnih površin. Trasa T5 se bo navezovala na projekt »Sanacija plazu in ureditev krožišča v naselju Sv. Trojica v Sl. goricah«, ki je prav tako kot kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice izredno pomemben projekt za naš kraj.

Župan Občine Sveta Trojica v Slov. goricah, g. David Klobasa je izjavil: »Z umestitvijo kolesarskih poti v našo občino zagotavljamo trajnostno mobilnost, s čemer pomembno prispevamo h kakovostnemu bivanju naših občanov in tudi razvoju turizma v naši občini ter širše v Slovenskih goricah.«.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.