15:13, ned, 16. Jun

FOTO in VIDEO: Začelo se je pestro dogajanje ob 30-letnici Dupleka, Vurkofest privabil številne

8. junija 2024, je grad Vurberk oživel v barvah, glasbi in smehu, saj je od 15. ure naprej potekal četrti otroški kulturno umetniški festival Vurkofest.

Dogodek so pripravili učenci in učenke Osnovne šole Duplek in Osnovne šole Korena, ki so se kot vedno, izvrstno izkazali. Pripravili so različne delavnice, številne igre, nastope.

Obiskovalci so se lahko udeležili zanimivih in poučnih delavnic, kjer so otroci pokazali svoje talente in veščine. Igre so poskrbele za zabavo in sprostitev, v vsaki igri pa so bili otroci tudi nagrajeni. Vsem je bil na voljo tudi brezplačen sladoled, ki je bil zagotovo prijetna ohladitev v tem vročem dnevu.

Poleg tega pa je kot vedno bila na voljo tudi dobra pijača in jedača, tako da so se lahko zabavali ne le najmlajši, temveč tudi njihovi starši.

Vse v znamenju barv: “Obarvajmo 30”

Ob 18. uri pa se je dogajanje prestavilo na oder. Vrhunec festivala je bil tako večerni nastop učencev, kjer so pokazali, kaj so se naučili in pripravili za ta poseben dan. Dogodek je obiskovalce očaral z raznolikim programom in energičnimi nastopi, ki so napolnili prostor do zadnjega kotička.

Posebno presenečenje letošnjega Vurkofesta je bil nastop župana, ki tokrat ni bil le govorec, ampak se je pridružil nastopajočim kot folklorist. S tem je pokazal svojo podporo mladim in njihovi ustvarjalnosti ter poudaril pomembnost kulturnih in umetniških dejavnosti v lokalni skupnosti.

Po koncu nastopov se je zabava nadaljevala.

Video utrinki:

Z dogajanjem so se uradno otvorili dogodki v okviru “Dupleški teden”. Program spodaj.

Nekaj foto utrinkov:

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.