05:30, čet, 18. Apr

FOTO: Izgradnja atletske ogrevalne dvorane in tribune Atletskega stadiona Poljane v polnem teku

“Izgradnja atletske ogrevalne dvorane in tribune Atletskega stadiona Poljane v upravljanju podjetja Šport Maribor iz Skupine JHMB po začetku del januarja letos napreduje po načrtih,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Trenutno je v teku betoniranje zunanjih sten in stebrov objekta, predvidoma do začetka julija pa bo zgrajena ogrevalna dvorana (v dolžini 103 metre in širini blizu 20 metrov), ki bo imela 8 tekaških prog, fitnes in posebno progo z doskočiščem za skok v daljino, nad njo pa bo tribuna z 961 sedeži.

“Nova atletska ogrevalna dvorana s spremljevalnimi prostori in tribuno bo v letu 2023 omogočila, da Maribor izpelje upoštevaje vse predpisane norme in zahteve največje mladinsko tekmovanje v kraljici športov v dosedanji zgodovini mesta. Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je tekmovanje pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), države Slovenije in mesta Maribor, ki bo gostilo športnike iz cele Evrope. V kraljici športov bo nastopilo več kot 600 mladih atletinj in atletov iz 48 evropskih držav, kar je največ med 11 športnimi panogami, vključenimi v OFEM,” pojasnijo.

FOTO: Šport Maribor

Po tem dogodku bo dvorana v poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih spomladanskih mesecih služila kot prostor za treninge in tekmovanja mlajših kategorij, kakršnega mariborska atletika kot bazična športna panoga sedaj še nima.

Ureditev tribune pa bo naposled odprla možnost organizacije tekmovanj, kot so državna in pokalna članska prvenstva, tekme članskih reprezentanc, balkanskih prvenstev, velikih mednarodnih atletskih mitingov in drugih prireditev širšega pomena za Maribor in severovzhodno Slovenijo, zapišejo.

“Pridobitev bo na voljo tudi ostalim športnikom v mestu, ki bodo atletski stadion in dvorano uporabljali za kondicijske priprave,” so sporočili in dodali: “Prav tako pa tudi šolarjem in dijakom za obvezne ure športne vzgoje, testiranja za športno-vzgojni karton in priprave na šolska atletska tekmovanja; slovenski policiji, vojski in gasilcem za pripravo na tekmovanja in izboljšanje tekaških zmožnosti; rekreativcem in upokojencem, ki jim tek in funkcionalna vadba pomagata izboljšati psihofizično stanje in počutje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.