15:11, ned, 16. Jun

FOTO: Pester športni vikend ptujskih športnikov

Na mitingu Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije v Slovenski Bistrici sta zmagala dva člana Atletskega kluba Ptuj. V teku na 100 metrov je slavil Anej Čurin Prapotnik, ki je tekel 10.50 sekunde.

Peter Kastelic (AZS)

Dobro formi je v Slovenski Bistrici potrdila Maja Bedrač, saj je zmagala v skoku v daljino z rezultatom 636 centimetrov. Oba atleta in večino drugih najboljših ptujskih atletov z izjemo Kristjana Čeha bo v torek nastopilo na Mestnem stadionu na Ptuju, ko bo od 15.30 potekal atletski miting Ptuj 2024 ter memorial Roberta Preloga.

V 25. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod sta se včeraj pomerili ekipi IBLO Podvincev in Drave. Slednji so zmagali z rezultatom 3:0. Zadetke za Dravo so dosegli Luka Lovenjak, Leon Sakač in Tai Kmetec.

Nogometaši Grajene ANpro so v 16. kolu Super lige prišli do nove zmage, saj so z 2:0 v gosteh premagali Boč Poljčane. S to zmago je ekipa iz Grajene prišla na drugo mesto prvenstvene lestvice.

15. krog 1. razreda MNZ Ptuj je prinesel derbi kroga, v katerem sta igrali ekipi Tržca in Rogoznice. Rezultat tekme je bil 3:2 za Tržec.
V Slovenja vas je bila danes preložena tekma 21. kroga 1. slovenske nogometne lige. Na njej je ekipa Primorja z rezultatom 3:1 premagala WFC Drava. Ptujska ženska ekipa je na koncu sezone 2023/2024 zasedla sedmo mesto v državi.

Na Mestnem stadionu Ptuj so popoldan odigrali odločilno tekmo 2. slovenske mladinske lige med Dravo iz Ptuja in Fužinarjem. Končni rezultat tekme je bil 1:2, kar pomeni, da so se Korošci uvrstili v prvo ligo, medtem ko Drava ostaja v drugi ligi. Kljub temu porazu si ptujski mladi nogometaši zaslužijo čestitke za dobro sezono in njihov trud so danes nagradili tudi navijači, ki so dodobra napolnili tribune Mestnega stadiona Ptuj.

V športni dvorani Ljudski vrt je bila v petek zvečer tekma zadnjega šestega kroga 1. A državne rokometne lige, na kateri sta igrali ekipi Ženskega rokometnega kluba Žiher hiše Ptuj-Ormož in Krke. Gostje iz Novega mesta so bile tokrat boljše in so zmagale z rezultatom 25:34. Ne glede na ta poraz, so si ptujske rokometašice pod vodstvom trenerja Nedeljka Potočnjaka in njegovega pomočnika Ladislava Saba priigrale končno sedmo mesto in s tem obstanek v prvi ligi.

V športni dvorani Ljudski vrt je bila sinoči odločila tekma 2. državne rokometne lige med Dravo in Sevnico. Ptujčani so pred bučnimi gledalci dosegli zmago z rezultatom 31:26. S to zmago so si zagotovili prvo mesto in preboj v 1. B državno rokometno ligo.
Plavalni klub Terme Ptuj je v soboto pripravil 18. Pokal Terme Ptuj 2024 v plavanju. Na tem tekmovanju je skupno sodelovalo okrog 240 plavalcev in plavalk iz enajstih klubov. Množično sta bila zastopana Plavalni klub Terme Ptuj in Plavalna akademija Kurent. Članica slednje akademije Zala Mojsilovič Meznarič je dosegla najboljše čase in uspehe med vsemi ptujskimi plavalci.

Brodarsko društvo Ranca Ptuj je od petka do nedelje organiziralo Ekipno državno prvenstvo v jadranju v razredu Optimist. Na tem tekmovanju v osnovnem jadralnem razredu je nastopilo sedem štiričlanski ekip. Naslov državnih prvakov so osvojili člani ekipe Jadralnega kluba Pirat 1, medtem ko je bila ekipa Brodarskega društva Ranca Ptuj šesta. Za našo ekipo so jadrali Ota Brina Podlesnik, Mare Kancler, Ivo Kancler, Maksim Miklošič in Luka Glaser.

Na Mestnem stadionu Ptuj se je v petek, soboto in nedeljo odvil nogometni turnir Mladi Dravaš 2024. Svoje nogometno znanje so pokazale številne ekipe selekcij U7, U8, U9, U11 in U13.

Na 3. Pokalu Mateja Mohoriča v Trsteniku v kolesarstvu so dobro tekmovali mladi predstavniki Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj. V svojih starostnih kategorijah so iz ptujskega kluba zmagali Kaja Adam, Živa Bohak in Hana Jeromel. Drugega mesta se je veselila Vivi Oblak. Med fanti je bil pri dečkih A Anej Resman peti in pri dečkih B Gal Hrastnik sedmi.

vir: PETV

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.