16:35, sob, 18. Maj

FOTO: To so najboljši mariborski športniki preteklega leta

V Hotelu Habakuk v Mariboru so bila nocoj podeljena priznanja najboljšim športnikom, športnicam, športnim ekipam in ostalim zaslužnim v mariborskem športu.

Nagrado za najboljšega posameznika v letu 2022 je prejel smučar Boštjan Kline, nagrado za najboljšo posameznico pa plavalka Katja Fain.

Foto: MP Produkcija

Boštjan Kline je bil za najboljšega športnika Maribora izbran na podlagi uvrstitve na Olimpijskih igrah (10. mesto na OI v Pekingu), Katja Fain pa je ob številnih državnih rekordih v preteklem letu nanizala izjemne mednarodne uspehe (13. mesto na svetovnem članskem prvenstvu v 50 m bazenih 200 m prosto, 2. mesti na Sredozemskih igrah 200 m prosto in 400 m prosto, 1. mesti na Sredozemskih igrah v štafetah 4x100m prosto in 4x200m prosto, 5. mesti na evropskem prvenstvu 200m in 400m prosto v 50m bazenih itd.).

Za drugega najboljšega med športniki je bil izbran Žiga Zagoranski (kickboks, taekwondo), tretje mesto pa je pripadlo Eneju Mariniču (judo). Med ženskami je drugo nagrado prejela Tyra Barada (kickboks, taekwondo), tretjo pa Monika Hrastnik (gorsko kolesarjenje).

Najboljši ekipi preteklega leta sta bili Odbojkarski klub Nova KBM (2. mesto na državnem prvenstvu, 2. mesto na Pokalu Slovenije, 1/16 finala CEV CUP, 2. mesto MEVZA Leauge) in NK Maribor Branik (1. mesto na državnem prvenstvu, kvalifikacije za Ligo prvakov).

Najboljša ekipa v individualnih športih v letu 2022 je bila ekipa Jaka Čas/Nik Krebs – Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor (osmo mesto na članskem evropskem prvenstvu v Nemčiji). Za trenerja leta je bil izbran Tomaž Barada, ki je s svojimi varovanci nanizal celo vrsto izjemnih mednarodnih uspehov (4 zlate, 2 srebrni in 1 bronasto odličje na WAKO kickboks evropskem prvenstvu; 2 zlati in 3 bronasta odličja na WAKO kickboks svetovnem prvenstvu; 3 zlata, 1 srebrno in 1 bronasto odličje na ITF Taekwondo Svetovnem Pokalu in še in še).

Foto: MP Produkcija

Med športniki invalidi je bil za najboljšega ponovno nagrajen Marino Kegl (tenis), za najboljšo pa Darja Ter (vrtno kegljanje). Najboljša ekipa pa je postala Ženska ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor v vrtnem kegljanju.

Tudi letos so na dogodku podelili priznanja perspektivnim športnikom, prav tako pa so zaslužne v športu nagradili s Cizljevimi plaketami. Posebno priznanje za izjemen doprinos mariborskemu športu je prejel Marcos Tavares.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.