09:54, ned, 23. Jun

FOTO: V PGD Majšperk se je odvila predaja novega gasilskega vozila in postavitev drevesa

V soboto, 27. aprila, je v prostovoljnem gasilskem društvu Majšperk potekal svečan dogodek, ki je združil slovesnost in tradicijo. Dogodek dneva je bila predaja novega gasilskega vozila ter kasneje postavitev prvomajskega drevesa.

Ob svečani predaji je bil gost tudi župan, ki je v svojem govoru izrazil iskrene čestitke gasilcem ob novi pridobitvi ter jim zaželel prijetno druženje.

Sledil je govor predsednika društva, ki je ponosen na dosežek ter izpostavil pomen novega GVM vozila 4×4 za vožnjo po zahtevnem Haloškem terenu. Vozilo, ki bo služilo prevozu gasilcev in osnovnošolskih otrok na tekmovanja, dogodke in intervencije, predstavlja korak naprej v njihovi operativni zmogljivosti.

Slovesnost je bila dopolnjena z blagoslovom novega vozila in vseh gasilcev oz. voznikov s strani župnika

Ključe novega vozila je poveljniku izročil župan, nato pa je poveljnik ključe predal še šoferju, kar je simboliziralo prenos odgovornosti in zaupanja. Po formalnem delu je sledila pogostitev, nato pa postavljanje prvomajskega drevesa, ki je bil postavljen na tradicionalen način, brez pomoči strojev. Predsednik PGD Majšperk je dejal, da je to njihova tradicija in to delajo ‘na horuk’.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

  

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.