21:13, sob, 18. Maj

FOTO: V Rušah otvorili Varuhov kotiček

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je v svojem šestletnem mandatu odločil z Varuhovimi kotički institucijo približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, v katerem živijo. Pred dnevi je obiskal tudi Občino Ruše in ob obisku uradno otvoril Varuhov kotiček, ki se nahaja v pritličju občinske stavbe Občine Ruše.

FOTO: občina RUŠE

Kotiček je opremljen s stojalom, na katerem so prebivalcem na voljo koristne informacije o delu institucije v obliki zloženk in brošur ter tudi obrazec za vložitev pobude. Ko se ljudje seznanijo z delom Varuha in njegovimi pristojnostmi, namreč lažje presodijo, kdaj se nanj obrniti in kakšno pomoč jim lahko nudi pri uveljavljanju njihovih pravic.

Informacije o instituciji Varuha so v kotičku dostopne v klasični tiskani obliki, saj se mnogi v poplavi informacij na spletu ne znajdejo dobro ali pa za to nimajo možnosti oz. niso vešči tovrstne komunikacije.

Pripravljena je tudi zloženka o Varuhu v lahkem branju, ki je namenjena vsem, ki imajo zaradi svojih oviranosti težave v razumevanju zapletenih besedil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.