10:02, tor, 23. Apr

FOTO: V športnih krogih odmeva odličen tek Aneja Čurina Prapotnika

V novi atletski dvorani na Poljanah na atletskem mitingu v Mariboru v teku na 60 metrov odlično tekel Anej Čurin Prapotnik.

Član Atletskega kluba Ptuj je s časom 6,64 sekunde postavil svoj osebni rekord in nov državni rekord za mlajše člane

Hkrati je Anej Čurin Prapotnik, ki je varovanec trenerja Gorazda Rajherja dosegel v teku na 60 metrov v dvorani drugi najhitrejši čas v zgodovini Slovenije za Maticem Osovnikarjem. Iz Atletskega kluba Ptuj se je v skoku v daljino z zmago izkazala tudi Maja Bedrač, ki je najdlje pristala pri rezultatu 612 centimetrov. Ob mitingu je potekalo tudi Prvenstvo Slovenije v kategoriji U16, na katerem so se dobro odrezali mladi ptujski atleti. Do srebrne medalje je v teku na 60 metrov pritekla Ana Čurin Prapotnik, poroča PeTV.

Olimpijski bazen Bonifika je v organizaciji Plavalne zveze Slovenije in Plavalnega kluba Koper gostil Zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije v kategorijah dečkov, mlajših dečkov, kadetov in mladincev. Na tem prvenstvu si je nekaj naslovov priplavala Zala Mojsilovič Meznarič (Plavalna akademija Kurent). Ob trenutno najboljši ptujski plavalki sta si finalne nastope iz »kurenta« priplavali še Eva Hvalec in Ana Črepinko. Nekaj nastopov so v Kopru na Prvenstvu Slovenije zabeležili tudi predstavniki Plavalnega kluba Terme Ptuj.

Ženski rokometni klub Žiher hiše Ptuj-Ormož je v soboto zvečer v športni dvorani Ljudski vrt gostil ekipo Litije. Po odlični igri v prvem polčasu in vodstvu za štiri zadetke so domačinke v drugem popolnoma popustile ter so izgubile z izidom 27:31. Prva strelka domače ekipe je bila Minea Kolenko, ki je dala kar dvanajst zadetkov.
Rokometni klub Drava nadaljuje zmagovalni pohod. Ptujčani so v soboto v Logatcu visoko z rezultatom 35:23 premagali Kronos. Najboljša strelca pri Dravi sta bila s sedmimi doseženimi zadetki Leo Škrobot in Domen Krasnič.

Na drsališču na mestni tržnici na Ptuju je bila v petek zvečer prijateljska hokejska tekma med ekipama Legionarji Hokej inline klubom Ptuj in Hokej inline klubom Varaždin. V izenačeni tekmi so z rezultatom 11:10 zmagali hrvaški hokejisti.

vir Legionar Hokej inline klub Ptuj

Na ptujskem igrišču z umetno travo je bila v soboto popoldan prijateljska pripravljalna nogometna tekma med Dravo in Hajdino, ki so jo domači dobili s 6:2. V športni dvorani Center je bil v soboto na sporedu drugi del dvoranskega malonogometnega turnirja Indoor Ptuj 2024, ki ga je organizirala Nogometna šola Drava Ptuj. V kategoriji U8 je zmagala ekipa Nogometne akademije Lumer, medtem ko je v kategoriji U10 zmagala ekipa Maribor violični. Dobre igre so pokazali tudi otroci iz Nogometne šole Drava Ptuj, poroča PeTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.