20:35, sre, 24. Apr

FOTO: Zmagovalni športni vikend za Ptujčane

Olimpijski center Novo mesto je bil v soboto in nedeljo prizorišče Prvenstva Slovenije v atletiki v dvorani.

Iz Atletskega kluba Ptuj je v skladu s pričakovanji postal državni prvak v teku na 60 metrov Anej Čurin Prapotnik. Najboljši slovenski sprinter je tokrat tekel čas 6,71 sekunde. Ob tej zlati medalji so se v ptujskem taboru razveselili še ene zlate medalje, saj je v soboto zmagala v skoku v daljino z doseženo znamko 622 centimetrov Maja Bedrač. V nedeljo je v suvanju krogle v Novem mestu postala vice državna prvakinja Veronika Domjan, ki je za drugo mesto orodje sunila do razdalje 13.03 metra. V suvanju krogle za moške je bil drugi Andraž Rajher z najdaljšim metom 13.28 metra. Prav tako drugo mesto je iz Atletskega kluba Ptuj osvojila Taja Pučko v troskoku, potem ko je mlada nadarjena atletinja najdlje pristala pri znamki 12.13 metra, poroča PETV.

Domžale so v soboto gostile zimsko atletsko prvenstvo v metih. V metu diska je postala državna prvakinja Veronika Domjan, ki je diska najdlje vrgla 53,80 metra. Najboljši ptujski športnik Kristjan Čeh v teh dneh še ne tekmuje, je pa naš odličen metalec diska včeraj, 17. februarja praznoval svoj 25. rojstni dan. Čestitamo za rojstni dan! Dober dan za stisk roke ob rojstnem dnevu našemu šampionu in za vse odlične rezultate bo 27. februar 2024, saj bo prihodnji torek po trenutno znanih podatkih Kristjan Čeh za kratek čas doma in bo prišel na prireditev Športnik leta 2023 v Mestni občini Ptuj. Ta športno-zabavna prireditev bo v Dominikanskem samostanu na Ptuju in se prične ob 18. uri, zapišejo na straneh PeTV.

Strelsko društvo Trbovlje je v soboto na centralnem strelišču v Ljubljani organiziralo 5. turnir tekmovanja z zračno puško in pištolo za Pokal Slovenije 1. A in 1. B državne lige. V 1. A ligi v streljanju z zračno pištolo je med dvanajstimi ekipami zmagala ekipa Strelskega kluba Ptuj. Ta je v Ljubljani streljala v postavi Sašo Stojak, Majda Raušl in Matija Potočnik. Med posamezniki je zmago slavil Sašo Stojak iz Strelskega klub Ptuj, še zapiše PeTV.

Rokometaši Drave nadaljujejo z zmagovalno serijo, potem ko so v 13. kolu 2. državne rokometne lige v soboto zvečer v športni dvorani Ljudski vrt z rezultatom 37:23 premagali Maribor Branik. Za Ptujčane je bil ob visoki zmagi najbolj uspešen strelec Leo Škrobot, ki je dosegel 12 zadetkov.

Članska ekipa Namiznoteniškega kluba Ptuj je v soboto v športni dvorani Mladika odigrala dve zahtevni tekmi v 2. slovenski namiznoteniški ligi. Ptujčani so v prvi tekmi z rezultatom 6:1 premagali Rakek, medtem ko so v drugi tekmi s 5:5 remizirali z Arrigonijem iz Izole.

Na prijateljskih tekmah so bili minuli vikend aktivni nogometaši Drave in Podvincev, prav tako pa tudi ostali nižjeligaški ptujski nogometni klubi. Zagreb je gostil tekmo evropskega pokala v kickboxingu. V mlajših kategorijah so se v point fightingu izkazali mladi predstavniki Kluba borilnih veščin Ptuj. Dve medalji si je priborila Taja Šibila, saj je zasedla drugo in tretje mesto. V hrvaški prestolnici so ptujske barve zastopali še Larisa Vidovič, Vito Goričan, Pia Kozel, Jaka Kozel, Tim Arnuš in Maj Štrucl.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.