21:34, sre, 12. Jun

Lokalno – Obletnica PD Vuzenica

Praznovanje vuzeniških dni se je pričelo v petek, ko je praznovalo tudi planinsko društo Vuzenica. Obeležili so visok jubilej – 65 let planinskega društva in 110 let organiziranega planinstva.


Otvoritev 17. vuzeniških dni je potekala v petek, 5. avgusta, ko je 65 let obstoja praznovalo tudi planinsko društvo Vuzenica, organiziramo planinstvo pa je v Vuzenici staro že stodeset let.

Na proslavi so si obiskovalci lahko ogledali krajši ulturni program, obenem pa sta potekali še dve fotografski razstavi: avtor Tone Škrget je razstavil foto utrinke iz različnih planinskih odprav po svetu, Ivan Palko pa je na ogled postavil fotografije koče Planinc nekoč in danes.

Še dodaten pečat pa je slavnostnemu dogodku dala filatelistična razstava. Filatelistično društvo Drava Muta – Vuzenica je namreč pripravilo priložnostno znamko, žig in pisemko ovojnico, vse troje pa krasi motiv koče Planinc.

[pro-player width=’590′ height=’349′ type=’video’]http://www.lokalec.si/Video/Lokalno/lokalno_pd_vuzenica.f4v[/pro-player]

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.