19:26, sre, 19. Jun

Zbiranje odpadkov na zbiralnicah odpadkov

OBČINA-Lovrenc na Pohorju obvešča:
Na zbiralnicah odpadkov (ekoloških otokih) so postavljeni zabojniki za stekleno embalažo (beli pokrov), odpadno embalažo (rumen pokrov) in zabojniki za papir (rdeč pokrov).


Zbiralnice služijo za ločevanje odpadkov pri gospodinjstvih in niso namenjene različnim pravnim subjektom, ki v svojem procesu proizvajajo odpadke iz papirja, stekla in druge embalaže.

Večkrat lahko negodujemo nad neurejenostjo zbiralnic, predvsem zaradi ogromnih količin odloženih odpadkov in zaradi nepravilnega odlaganja odpadkov. V zabojnike za steklo moramo odlagati samo steklo, plastične in kovinske pokrove je potrebno odstraniti iz steklene embalaže in jo odložiti v zabojnik z rumenim pokrovom, ki je namenjen zbiranju različne odpadne embalaže (tetrapak embalaža, plastenke, pločevinke itd.). Prav tako je v zabojnike za papir dovoljeno odlagati samo odpadni papir.

Cena odvoza odpadkov iz zbiralnic je odvisna od pogostosti odvoza, občinski proračun je s stroški odvoza odpadkov v zadnjih letih preobremenjen (stroški odvoza iz Zbirnega centra, odvoz odpadne salonitne kritine, pokrivanje razlike v ceni itd.)

Občane občine Lovrenc na Pohorju pozivamo, da tudi sami, z gospodarnim polnjenjem zabojnikov v obliki stiskanja odpadne embalaže in papirja (karton), preden jo odložijo v zabojnik, prispevajo k bolj urejenemu videzu zbiralnic.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.