02:03, sre, 24. Jul

Rešil utapljajočo žensko: Moški med delom zaslišal pljusk vode in v Dravi opazil žensko

Kar 97 pogumnih in dobrosrčnih posameznikov je včeraj prejelo medalje policije za svoja požrtvovalna in hrabra dejanja, ki so nam vsem lahko v zgled in na katera smo neizmerno ponosni. Pri tem je bilo podeljenih 89 medalj za požrtvovalnost in osem medalj za hrabrost.

Za Sama Novaka 19. maj 2023 ni bil običajen delovni dan. Pri opravljanju dela na gradbišču je nekaj po 14. uri zaslišal pljusk vode in v Dravi opazil žensko. Ker jo je tok že začel odnašati, je preskočil ograjo gradbišča in se pognal za njo.

“Ponudil ji je roko in jo pozival, naj se ga oprime. Ker je zavrnila njegovo pomoč, jo je s transportnim prijemom potegnil k sebi. Na pomoč so mu priskočili sodelavci, ki so v vodo potisnili gradbeno lestev in mu žensko pomagali izvleči na brežino. Samo Novak je opazil, da je ženska v duševni stiski,” so zapisali v opisu prejema medalje.

Poklical je številko za klic v sili in zaprosil za reševalno ekipo. Pokrili so jo z gradbenim flisom in bodrili do prihoda reševalcev. Ti so jo prepeljali v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Občanki,
ki je bila v očitni duševni stiski, je Samo Novak brez pomišljanja priskočil na pomoč in se pri tem tudi sam izpostavil nevarnosti, zato je prejel medaljo policije za požrtvovalnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.