21:23, pon, 27. Maj

Mariborska porodnišnica prejela pomembno donacijo

Ob letošnjem mednarodnem dnevu družin je društvo Slojenčki v akciji s podjetjem Alpe-Panon, McDonald’s DL in obiskovalci McDonald’s restavracij uspelo zbrati dovolj sredstev, da so z EKG aparati, ki olajšajo nadzor delovanja srca opremili štiri slovenske porodnišnice. Aparate so prejeli v Slovenj Gradcu, Izoli, Trbovljah in UKC Maribor.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so ob donaciji zapisali, da najnovejši EKG MAC 5 aparat olajša nadzor delovanja srca pri ogroženih nosečnicah, porodnicah in novorojenčkih.

Snema 12-kanalni EKG in na zaslonu nariše krivulje ali odvode, jih interpretira in pomaga zdravniku pri postavljanju diagnoze. Vsako leto se v Sloveniji namreč rodi pet do 10 odstotkov novorojenčkov s sumom na motnje srčnega ritma in ta aparat lahko izboljša njihovo oskrbo, so sporočili iz društva Slojenčki.

Slovenske porodnišnice so pri nabavi opreme v veliki meri odvisne od donatorske pomoči, so zapisali v društvu. Tako v sodelovanju s podjetjem, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald’s društvo Slojenčki že od leta 2019 opremlja slovenske porodnišnice z najpotrebnejšimi aparati za diagnostiko.

“S pomočjo donatorjev, odgovorih posameznikov in podjetij, ki nam zaupajo, pomagamo izboljševati opremljenost porodnih sob in oddelkov za mamice z novorojenčki, da lahko ostajajo sodobne ustanove,” je ob donaciji zapisala predsednica društva in ginekologinja iz Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna Nataša Tul Mandić.

Direktor podjetja Maxime Moulin pa je poudaril, da so z akcijo od leta 2019 zbrali 17.054 evrov za opremo ljubljanske porodnišnice in 22.376,99 evrov za nakup EKG aparatov za vse porodnišnice. Pomoč bodočim staršem je po njegovih navedbah pomemben del njihovega poslanstva.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.