11:32, pon, 20. Maj

MBajk beleži milijon izposoj

V sistemu souporabe koles Mbajk je skupno 29 postaj in 290 koles.

Kolesa v mreži Mbajk še naprej ostajajo priljubljen način prevoza v mestu. Gre za praktično in okolju prijazno dopolnitev sistema javnega potniškega prevoza v mestu. Sistem ima vse od zagona mreže maja leta 2022 že več kot 27 tisoč registriranih uporabnikov, ki so na današnji dan skupno opravili že več kot milijon izposoj.

Gre za pomemben mejnik, ki ga tudi po najbolj optimističnih scenarijih nismo pričakovali v tako kratkem času in obenem priča o izjemni priljubljenosti mreže. Največ izposoj v enem dnevu smo zabeležili 17. oktobra 2023, ko je bilo opravljenih 3.956 izposoj. Povprečen čas izposoje traja 12 minut.

V sistemu je trenutno 290 koles na 29 postajah, ki med seboj niso oddaljene več kot 300 do 500 metrov. V sistem so vključena posebej zasnovana kolesa, ki so vzdržljiva in prilagojena za uporabo v vseh vremenskih pogojih.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je ob tej priložnosti dejal: »Veseli me, da smo v našem mestu s tolikšnim zanosom sprejeli mrežo Mbajk. Na tem mestu gre velika zahvala prav uporabnikom, saj s tem, ko vsi skupaj spreminjamo potovalne navade in namesto avtomobila raje izberemo kolo, naredimo veliko za prihodnost našega mesta. Skupaj s sodelavci na različne načine spodbujamo trajnostno mobilnost, ker si želimo, da bo naše mesto zeleno in čim bolj prijazno ljudem, ki bivajo v njem. V ta namen skrbno načrtujemo širitev naslednjih postaj. Veseli me, da je bilo moje nagovarjanje gospodarstvenikov k soustvarjanju dobre zgodbe Mbajka tako uspešno, predvsem pa da partnerji souporabe koles v Mariboru prepoznavajo vizijo in razvoj, za katerega se skupaj s sodelavci trudimo dan za dnem.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.