01:21, sob, 2. Mar

Mlada družinica iz Maribora v težki situaciji: Mama zbolela za rakom, želi si, da bi zaplesala na hčerkini valeti …

Mlada družinica iz Maribora je do nedavnega živela skromno, a srečno, brez skrbi. Po mamini težji ginekološki operaciji, se stanje dolgo ni popravilo, in zdravniki so posumili, da nekaj ni v redu.

“Na pregledu je zdravnik zatipal zatrdlino v predelu trebuha in sporočil, da je diagnoza resna – rak z metastazami v jetrih in zasevki v dojki. Ker je niso mogli več operirati, saj so bile metastaze že na več mestih, so bile še edino upanje kemoterapije, ki jih nekaj časa sploh niso mogli začeti, saj je bila mama preslabotna po preboleli težki obliki koronavirusa. Dobila je stomo, stanje se je še poslabšalo,” so zapisali na spletni strani na noge.si.

A po prvih kemoterapijah se je stanje počasi le začelo izboljševati. “Mama je dobila ponovno voljo do življenja, stanje je vsak dan boljše. Moža je stanje izredno prizadelo, vmes je zaradi prestrukturiranja podjetja celo izgubil službo, a mu je Božiček konec leta poiskal novo zaposlitev. Hči osmošolka je pravi sonček v družini, tudi ko jim je hudo, se trudi, skrbi za dobro voljo mamice in atija. Z denarjem, ki ga boste darovali, si bo mama lahko privoščila zdravila in posebno prehrano, ki jo sedaj potrebuje, morda pa bodo lahko poplačali tudi zapadle obveznosti, ki jih bremenijo. Mama z optimizmom zre v prihodnost, saj pravi, da je to edina pot na poti do njene ozdravitve.”

“Zasanjano pove, da si želi, da bi lahko kolikor toliko zdrava zaplesala na hčerkini valeti. Upamo in verjamemo, da jim bo uspelo,” so zapisali organizatorji projekta Na noge.

Načini darovanja v tokratni akciji:
1. pošlji SMS s ključno besedo NOGE5 ali NOGE10 na 1919 (s tem daruješ 5 ali 10 eur) Pogoji sodelovanja v SMS donacijah
ali
2. darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici
* v nedeljo, 18. februarja, med 8.30-10.00
ali
3. nakazilo na TRR:
Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca , sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam … “V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa bomo tako spet poskušali podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljamo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence.”

Termin:  nedelja, 18. februar 2024
Trasa: Kamnica – Panorama – Medič – Šober – Urban

Program prireditve:

8.30 – 10.00: štart pohoda pod cerkvijo v Kamnici
8.30 – 12.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *