01:49, pon, 20. Maj

To so nastopajoči na letošnjih Lampiončkih

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ter ŠTUK konec meseca maja pripravljata tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke. Glasbeni program na eni največjih ter najbolj tradicionalnih prireditev na prostem v Sloveniji letos sestavljajo Crvena jabuka, Modrijani, Mambo Kings, Leopold I., Jet black Diamonds ter Smetnaki. Tradicionalne Lampiončkove igre bodo potekale 14. maja – na Dan študentov UM.

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mestnega utripa, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo generacije iz vseh regij Slovenije.

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Slogan ”V družbi prijateljev” lepo ponazarja pomen dogodka, kot so Lampiončki. Ravno zato smo se odločili, da letošnjo izvedbo pripravimo na četrtek, saj je ob koncu tedna manj študijskih obveznosti na fakultetah, hkrati pa omogočimo tudi ostalim obiskovalcem, ki niso več študenti, da se dogodka udeležijo ter podoživijo spomine iz mladosti. Tudi letošnji program je namenjen vsem generacijam in verjamemo, da se nam obeta še ena nepozabna »čaga« pred vstopom v poletje.«

Tradicionalne Lampiončkove igre, kjer so bodo študentje pomerili v različnih športih (košarka 3×3, futsal, odbojka na mivki, zabavne igre), bodo potekale v torek, 14. maja, na Dan študentov UM. Dogajanje bo potekalo skozi ves dan, najboljše ekipe pa bodo prejele tudi laskavi naziv zmagovalcev Lampiončkovih iger.

Koncertni program na glavnem odru od vsega začetka privablja priznane glasbenike in glasbene skupine, hkrati pa ŠOUM predstavitev pred velikim občinstvom ponuja tudi manj uveljavljenim glasbenikom. Z letošnjim programom želi organizator dogodka obiskovalcem ponuditi druženje generacij, ki se ali pa so se srečevali v Univerzitetnem mestu Maribor. Na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja bodo letos nastopili CRVENA JABUKA, MODRIJANI, MAMBO KINGS, LEOPOLD I., JET BLACK DIAMONDS IN SMETNAKI.

Najcenejše vstopnice bodo od 15. 4. 2024 naprej na voljo preko spletne strani www.stuk.org in v kavarni ŠTUK.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.