17:08, pon, 4. Mar

Navijači lomili in metali stole, uničili so jih okoli 100, poškodovana tudi ograja

Včeraj je bila na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama NK Maribor in NŠ Olimpija.
Nogometno tekmo si je ogledalo okrog 9.600 gledalcev, od tega okoli 650 navijačev navijaške skupine Viole, in okoli 300 organiziranih gostujočih navijačev navijaške skupine Green Dragons. Slednje je spremljalo še okoli 200 »suportersov« NK Olimpija.

V zvezi z varovanjem nogometne tekme bodo policisti med drugim zoper 4 kršitelje bodo podali obdolžilne predloge pristojnemu sodišču zaradi zasežene pirotehnike, so sporočili iz PU Maribor.

Lomili in metali stole na igrišče

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na nogometni tekmi bo prekrškovni organ PP Maribor I, zaradi kršitev določil drugega odstavka 38. člena Zakona o javnih zbiranjih, zoper organizatorja, uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku,

“Med tekmo so navijači lomili in metali stole na nogometno igrišče (po doslej znanih podatkih je bilo uničenih okrog 100 stolov) ter tudi proti policistom. Poškodovanih je tudi nekaj ograj. V zvezi s tem policisti obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Nekateri navijači so ograjo tudi preskočili. Zoper njih so bila uporabljena prisilna sredstva,” pojasnijo na PU Maribor.

2 osebama je bil zaradi uporabe pirotehničnih sredstev izdan plačilni nalog, obravnavan je bil tudi moški, ki ni upošteval navodil varnostnika in je stopil na igrišče. Izdan mu je bil plačilni nalog in izrečena prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *