21:46, sob, 18. Maj

Občani Ruš pozvali k razpisu posvetovalnega referenduma na temo namestitvenega centra

Civilna iniciativa za boljše Ruše je občino Ruše ponovno pozvala in zahtevala razpis posvetovalnega referenduma na temo namestitvenega centra.

“Ob vseh navedbah, ki smo jih podali že v prejšnjem pozivu sedaj opažamo, da se Občina Ruše ne namerava več ukvarjati z zelo perečo temo nastanitvenega centra za begunce, saj te točke dnevnega reda ni umestila na sledečo sejo Občinskega sveta Občine Ruše,” so v uvodu zapisali. Od njihovega prvega poziva je minil mesec dni, a v tem času niso zaznali nikakršnih konkretnih aktivnosti Občine Ruše, da bi sprožila strokovno javno razpravo o tej temi.

“Ne poznamo vplivov takšnega nastanitvenega centra na socialno in družbeno sfero življenja v naši skupnosti”

“Občine Ruše nimamo nikakršnih novih informacij in tudi nikakršnih projekcij, kaj bi pomenil nastanitveni center za življenje v Rušah. Ne vemo, kaj bi to pomenilo za sosede Hotela Veter (trgovini Spar in Hofer, Upravno enoto Ruše), za osnovno šolo, vrtec in predvsem za gimnazijo. Ne poznamo vplivov takšnega nastanitvenega centra na socialno in družbeno sfero življenja v naši skupnosti. Popolna neaktivnost občinske uprave Občine Ruše povezana s to problematiko je neodgovorna in nesprejemljiva do lokalne skupnosti,” zapišejo v pozivu.

Zaradi ignorance občinske uprave do lastnih občanov, pričakujemo in zahtevamo, da na naslednji seji Občinskega sveta, svetniki izglasujejo: »Razpis posvetovalnega referenduma na temo nastanitvenega centra za begunce v Hotelu veter v Rušah!«.

Obenem bi v predreferendumskem času občanom Ruš omogočili, da se seznanijo z vsemi relevantnimi dejstvi, omogočili bi tudi javno razpravo in strokovno javno razpravo o tej pereči temi, zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.