16:12, ned, 19. Maj

Parkirišč v UKC Maribor manj, a dražja parkirnina

Na nas se je obrnila bralka, ki je opazila zmanjšano število parkirnih prostorov pri UKC Maribor. Posredovala nam je fotografije, kjer je vidno, da so določena parkirišča označena s količki in vrvjo, s tem pa je nakazano, da tam parkiranje ni več možno.

“V mesecu marcu 2023 smo se UKC Maribor in Ministrstvo za obrambo seznanili z varnostno problematiko pristajalne površine, t.i. heliporta, na območju kliničnega centra. Vzrok nevarnosti predstavlja predvsem rotorski piš helikopterja, ki pri pristajanju oziroma vzletanju lahko povzroči hitrosti vetra tudi preko 150 km/h,” so nam na vprašanja uvodoma odgovorili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Parkirne prostore izločili iz uporabe

Dodali so še, da so v želji po zagotavljanju čim večje varnosti na širšem območju heliporta in v izogib morebitnim poškodbam, ki bi tako lahko nastale ob izvajanju helikopterskih operacij HNMP, ki jih v imenu Slovenske vojske izvaja 15. polk vojaškega letalstva, parkirišče, neposredno ob pristajalni površini, izločili iz uporabe.

“V kolikor tega ne bi storili, bi se helikopterske operacije na omenjeno površino prekinile, kar pa bi, iz vidika oskrbe pacientov, imelo nepopravljive posledice za zdravje,” še za Lokalec.si pojasnijo v UKC Maribor.

Povprašali smo tudi, če so se cene parkirnine v zadnjem obdobju spremenile. Na to vprašanje so nam odgovorili: “Za odgovore o cenah parkiranja se obrnite na upravljalca parkirnih mest, to je podjetje Best in Parking.” Na omenjeno podjetje so se obrnili pred več kot tednom dni. Njihovega odgovora do objave članka nismo prejeli.

A kot kaže je bil cenik parkiranje letos spremenjen. Na parkomatu je namreč zapisan datum 1. januar 2023, kjer je razvidno, da ena ura parkiranja stane 1,70 evra, pred tem pa je bila po informacijah naše bralke 1,50 evra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.