20:32, sre, 24. Apr

FOTO: Podelili priznanja in nagrade Mestne občine Maribor, častni občan Franc Čuš

Mestni svet mestne občine Maribor je v letu 2023 podelil priznanje Častni občan mesta Maribor gospodu dr. Francu ČUŠU, nagrado Zlati grb gospodu Stanetu KOCUTARJU, nagrado Srebrni grb gospe Dunji BEZJAK. Listino mesta Maribor prejmejo Mladinski kulturni center Maribor, Hortikulturno društvo Maribor in Društvo UP-ornik.
Minuli večer je v Minoritski cerkvi potekala slovesnost v počastitev praznika Mestne občine Maribor, na kateri so bila podeljena priznanja in nagrade Mestne občine Maribor za leto 2023. Nagrade in priznanja se tako kot vsako leto podelijo na predlog Komisije in priznanja, ki ga potrdi Mestni svet Maribor.

Priznanje Častni občan mesta Maribor je prejel gospod dr. Franc Čuš v znak zahvale in spoštovanja za veliko pomoč pri oživitvi mariborskega gospodarstva ter kreiranju podpornega okolja za razvoj podjetništva, zlati grb mesta Maribor je prejel gospod Stane Kocutar za pomemben in neprecenljiv prispevek k razvoju, promociji in ugledu mesta Maribor doma in v tujini ter za dodano vrednost kulturi na številnih različnih področjih, srebrni grb mesta Maribor je prejela Dunja Bezjak za več kot dvajsetletno nesebično delo na prepoznavnih in uspešnih projektih povezovanja in promocije slovenske ter hrvaške kulture s poudarkom na Mariboru.

Listino mesta Maribor so prejeli Mladinski kulturni center Maribor za aktivno delovanje na področju mladinskega sektorja in kulture ter povezovanje skupnosti z medkulturnim dialogom, Hortikulturno društvo Maribor za dolgotrajno izvajanje tradicije aktivnosti na področju olepševanja okolja, ohranjanja narave in varstva okolja ter Društvo UP-ornik za požrtvovalno in neomajno prostovoljno zavzemanje za pomoč najbolj ranljivim skupinam ter za širjenje humanitarnega duha in solidarnosti.

Slavnostni govornik župan Saša Arsenovič je ob podelitvi izpostavil, da so priznanja in nagrade »le simboli hvaležnosti, ki jo v mestu čutimo do vsakega izmed vas, dragi nagrajenci. Zahvaljujem se vam kako ste in še oblikujete podobo našega mesta. Prepričan sem, da je Maribor mesto, ki ima kaj pokazati. Pomembno je, da se zavedamo naše preteklosti, iz nje črpamo ponos, identiteto in predvsem pogum, da se dvignemo nad izzive in si prizadevamo za svetlejšo prihodnost.«

Podelitev je potekala ob kulturnem programu, nastopu dijakinj in dijakov Druge gimnazije Maribor.

Nekaj foto utrinkov:

foto: MP Produkcija
foto: MP Produkcija
foto: MP Produkcija
foto: MP Produkcija

foto: MP Produkcija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.