06:17, pet, 24. Maj

Pravljična Kamnica: December bodo zaznamovali drsališče, vlakec Jurček in številni drugi dogodki

Krajevna skupnost Kamnica bo letos s pomočjo sponzorjev izvedla projekt Pravljična Kamnica.

Gre za dogajanje, ki ga v Kamnici še ni bilo. Kot nam je povedal Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica. Organiziranih bo več kot 30 dogodkov, tako za najmlajše kot starejše. Glavnina dogajanja bo sicer med vikendi. Takrat bodo lahko najmlajši uživali v različnih delavnicah, lutkovnih predstavah, zabaval jih bo čarovnik, med drugim bodo lahko celo prespali v kulturnem domu in si sami pripravili prehrano.

Postavili bodo drsališče

Največja pridobitev pa je drsališče, ki bo postavljeno pred kulturnim domom. Hauptman nam pove, da so se odločili, da glede na to, da v Mestni občini Maribor drsališča ne bo, to čarobnost
praznikov pričarajo v Kamnici. Drsališče bo sicer plačljivo, kolikšna bo vstopnina ni znano. Na mestu si boste lahko izposodili tudi drsalke in ostale pripomočke. Kot pove, ga bodo predvidoma odprli 15. decembra in bo stalo dva meseca.

Nastopili bodo številni glasbeni gosti, med drugim Ditka in Boštjan Bračič. Manjkalo ne bo niti smeha, saj bodo nastopili Tina Gorenjak, Tanja Kocman, Jernej Kunter in Martina Ipša. Finančna struktura sicer še ni zaključena, veseli bodo vsakega sponzorja, ki se bo odločil pomagati pri izvedbi.

Lučke se bodo v Kamnici prižgale 1. decembra. “Zaupam še lahko, da bo preko vikenda vozil čarobni vlaček Jurček,” nam je dejal Hauptman, ki verjame, da bo Kamnica letos čarobna, kot še ni bila.

Več informacij bodo objavili na spletni strani kamnica.si in Facebook strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.