13:15, sob, 23. Sep

Projekt gradnje kolesarskih povezav na območju Slovenskih goric se preveša v zaključno fazo

Občine Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Trnovska vas in Šentilj so se leta 2018 odločile, da bodo skupaj pristopile k projektu izgradnje kolesarskih povezav na območju ORP Slovenskih goric, so zapisali na spletni strani občine Pesnica.

“Razlogi za to odločitvi so bili v zaznani potrebi po celovitem urejanju kolesarske infrastrukture po razgibanem območju Slovenskih goric, vzpostavitvi možnost varnega prometa s kolesom od doma do delovnega mesta, šole, javnih in poslovnih subjektov v regionalnih/upravnih/občinskih središčih oziroma od doma do točk javnega potniškega prometa,” napišejo v nadaljevanju.

Cilj je tako izgradnja kolesarske povezave, ki smiselno povezuje občine v okviru Območnega razvojnega partnerstva (ORP) Slovenske gorice.

“Prav Lenart, kot upravno središče tega dela Slovenskih goric predstavlja končni cilj dnevnih migrantov, bodisi na področju šolstva (vrtci, šola, Ljudska univerza,…), zdravstva (zdravstveni dom) in gospodarstva (Industrijska cona, številna podjetja, upravno središče). Zato je primerna prometna infrastruktura na področju zelene mobilnosti izredno pomembna prebivalstvo celotnega območja,” navajajo na pesnica.si.

Srečko Aleksander Padovnik, je pripravil celotno poročilo o projektu na določenih območjih. Več si lahko preberete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav