21:04, sob, 22. Jun

Razstavljale so ročnodelke

V Kulturne domu Radlje se je v četrtek, 22. septembra odprla razstava ročnih del Društva upokojencev in invalidov Radlje, sekcije Nagelj.

Sekcija, ki je aktivna skozi celo leto združuje ročnodelke, ljubiteljice kvačkanja, pletenja in drugih ročnih spretnosti, ki se srečujejo ob torkih dopoldan, svoje delo pa nadaljujejo tudi preostale dni v tednu.

Tokrat so ročnodelke razstavljale različne izdelke v različnih tehnikah, tematsko pa so se oprle na štiri letne čase. Obiskovalci so si lahko ogledali prtičke, klekljan nakit, okrasitev različnih posod, kvačkano cvetje, okrasitev pirhov s pomočjo znanja kvačkanja in še marsikaj.

Za krajši kulturni program so poskrbele gostje iz Kaple – ljudske pevke Spominčice, ki pojejo že 15 let in se trudijo ohranjati ljudsko izročilo.

Vodja sekcije Nagelj, Tončka Račnik pa nam je po razstavi povedala, da je ponosna in vesela, da je del tako uspešne skupine in da je nadvse vesela, da se lahko trud ročnodelk pokaže tudi obiskovalcem in ljubiteljem ročnih spretnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.