20:48, sob, 22. Jun

Slavnostna seja občinskega sveta Radlje ob Dravi

Eden od vrhuncev Radeljskih srečanj 2011 je prav gotovo tudi slavnostna seja občinskega sveta, kjer se podelijo priznanja in zahvale najzaslužnejšim občankam in občanom, oziroma tistim, ki s svojim delom, ustvarjalnostjo, pridnostjo, vztrajnostjo in marljivostjo puščajo v občini in kraju poseben pečat.

Na slavnostni seji, ki je letos potekala v dvorani Kulturnega doma Radlje, v soboto, 24. septembra, je bilo podeljenih pet plaket Občine Radlje ob Dravi, ki so jih prejeli sledeči nagrajenci: Anton Hribernik za 50 let požrtvovalnega in neprestanega dela na področju gasilstva, Franc Končnik za spodbujanje nogometa in pastoralno delo v kraju, Tadeja Vulc – skladateljica, dirigentka in vsestranska umetnica, ki vzgaja in približuje glasbeno kulturo v kraju, v Sloveniji in na tujem, Katja Rek, ki neutrudno dela na področju glasbenega petja in že deset let vodi mešani pevski zbor Mavrica in Osnovna šola Radlje ob Dravi – Podružnična šola Remšnik, ki daje kraju poseben pečat, kljub številčni majhnosti pa učenci žanjejo odlične uspehe in ne manjkajo na nobeni krajevni prireditvi.

Nagrajenci so nam zaupali, da jim je v ponos in veselje, da so bili opaženi, da ni bilo spregledano njihovo dolgoletno delo, marljivost in prizadevanje. Svoje aktivnosti in prizadevanja v kraju pa bodo, kot so obljubili, obnavljali tudi v prihodnje.

Za kulturni program na prireditvi je poskrbel Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi, Rusalke in Mešani pevski zbor invalidov in upokojencev Mavrica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.