13:11, ned, 19. Maj

Teden mobilnosti v Rušah spoznavali tudi otroci

Evropski teden mobilnosti tudi letos opozarja, da naj si ljudje prizadevamo za okolju prijaznejše načine mobilnosti. Osrednji slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je Potujmo drugače; tokratna tema pa svetuje uporabo alternativnih načinov mobilnosti, s čemer se doseže zmanjševanje škodljivih izpustov v okolje in poraba goriv.

Na omenjen projekt so opozorili tudi v občini Ruše, kjer so v četrtek, 22. septembra za nekaj časa zaprli Kolodvorsko ulico – prometnico, ki teče mimo Osnovne šole Janka Glazerja Ruše. Na cesti, kjer na ta dan ni bilo mogoče srečati avtomobila pa so se razposajeno igrali otroci, ki so z barvnimi kredami na tla pisali pomembna sporočila, med drugim tudi o tem, kako pomembno je, da v šolo prihajamo peš ali s kolesom, če je to le možno.

Najmlajši so nas navdušili z mnogimi idejami kako in zakaj je potrebno varčevati v cestnem prometu, seveda pa velik delež odgovornosti leži na starših, za katere upamo, da bodo znali prisluhniti in realizirati zamisli mladih nadebudnežev. Naj bo pot v šolo vsaj nekajkrat na leto nekaj boljšega in koristnejšega – avto naj zamenja kolo, vlak ali hoja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.