02:45, sre, 24. Jul

S sortirnico odpadkov tudi nove zaposlitve

Nova sortirnica odpadkov bi pomenila nova delovna mesta, nenazdanje pa bi se investicija poznala tudi na položnicah.

“Maribor potrebuje sortirnico oziroma predelovalnico odpadkov iz enega preprostega razloga – da bo samooskrbno,” pojasnjuje direktor mariborske Snage Cveto Žalik.

Lastna naprava za obdelavo odpadkov bo tako med drugim ponujala tudi izobraževalno platformo za sodelovanje med Univerzo in gospodarstvom, saj načrtujejo, da bodo njen potencial v prihodnje še razvijali in nadgrajevali.

“Za nemoteno delovanje naprave bomo potrebovali dodatne ljudi, kar pomeni nove zaposlitve,” poudarjajo v Snagi in dodajajo, da pa se bo nova predelovalnica nenazadnje poznala tudi na pložnicah uporabnikov. “Ker mešanih komunalnih odpadkov ne bomo enostavno predajali prevzemniku, ampak bomo iz njih izločili materiale, ki imajo na trgu sekundarnih surovin vrednost, bomo ustvarjali dodatni prihodek, našim uporabnikom pa omogočili, da bodo cene ravnanja z odpadki ostale vsaj na današnji ravni. Če se razmere na trgu sekundarnih surovin ne bodo bistveno spreminjale, bomo lahko srednjeročno zagotavljali tudi nižje cene od trenutnih,” pravijo v Snagi.

Več o prednostih nove sortirnice pa v spodnjem videu:

Druge novice

Comment

  • Sabina Rener

    11 maja, 2016

    Imamo zagotovila, da sortirnica ne bo imela aneksov… Če bo zaradi tega naša položnica toliko bolje.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.