16:40, ned, 19. Maj

Srpsko kulturno društvo Maribor prireja že deveti zaporedni letni koncert

Srpsko kulturno društvo Maribor prireja že deveti zaporedni letni koncert » Igraj, zaigraj! 9 «

“Pripravljamo že deveti letni koncert “Igraj, zaigraj! 9″, ki se bo tudi letos odvil v Letnem avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, to nedeljo, 28. maja, ob 19. uri. Srbsko kulturno društvo Maribor je ustanovljeno leta 1999, čigar glavna dejavnost je folklora, deluje že 24. leto, ter smo na pragu prvega jubileja, saj bomo v letu 2024 praznovali 25 let obstoja in delovanja,” je za lokalec.si povedal predsednik IO SKD »Maribor« Dalibor Ristić.

S ponosom vam bodo pokazali, kako so se njihovemu  “kolu” pridružili tudi najmlajši folkloristi, katerih leta lahko preštejejo na prste ene roke. Poleg najmlajših bodo v nedeljo nastopili tudi ostali člani, iz celotne sekcije folklora, saj bo nastopilo kar pet skupin.

“Tudi tisti najbolj zreli člani, ki naši družini dajejo poseben pečat domoljubja, dobre volje in modrosti,” doda Ristić. Na letnem koncertu boste tako priča bogatemu prikazu folklore, ki izvira iz različnih regij Balkana. “Predstavili bi vam radi tudi naš domač orkester, ki ga sestavljajo domači glasbeniki. Kot gostujoča folklorna skupina, bodo na našem koncertu nastopili tudi Folklorna skupina KD Cerkvenjak. Radi bi dodali, da smo ponosni, da lahko svoje poslanstvo, v kontekstu razvijanja kulturnih vrednot, prenašamo na različne generacije, različnih narodnosti.”

Udeležbo so potrdili tudi ugledni domači in tuji gosti

Med njimi so predsednik Zveze Srbov Slovenije, direktor in odgovorna urednica časopisa Borba, predstavniki Zveze kulturnih društev Maribor ter Plesno kulturnega društva “Sveti Nikola”, predstavnik lokalne Srbske Pravoslavne cerkvene občine v Mariboru in predstavniki lokalne skupnosti.

“Ideja, da lahko vsem, ki so daleč od svojih rojstnih ognjišč, ponudimo možnosti uživanja v bogati kulturi in tradiciji, je eno izmed naših primarnih vodil. Le tako bomo poskrbeli, da bo naša generacija odlično opravila svoj del – prenesti del bogatega kulturnega mozaika na naslednji, mlajši rod. Ta vloga, ki jo obravnavamo tako odgovorno, je naša inspiracija,” zaključi.

Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.