03:36, sre, 7. Dec

Svetovni dan turizma bodo slavili tudi na Ptuju

Na Ptuju že tradicionalno slavijo turistični praznik. Tokrat bo svetovni dan turizma posvečen temi “Ponoven premislek o turizmu”, ki se osredotoča na prihodnost.

To je priložnost za ponoven razmislek o tem, kako delamo s turizmom in v turizmu, kako postaviti ljudi in planet na prvo mesto ter usmeriti vse ravni, od javnega sektorja in gospodarstva do lokalnih skupnosti, v skupno vizijo za bolj trajnostno vključujoč turizem, so zapisali v sporočilu za javnost.

“27. september 2022 bomo v najstarejšem slovenskem mestu obeležili z bogatimi vsebinami. Ob predstavitvi ptujske turistične ponudbe in kulturnem programu Vrtca Ptuj ter vokalne šole Arsana bo Turistično društvo Ptuj podelilo priznanja, obiskovalci pa se boste lahko podali na brezplačni vodeni ogled mesta z aplikacijo TravelAR,” zapišejo.

Na stojnicah se bodo predstavljali Brata Malek, športno – cirkuško društvo Eleja, Ptujska klet d.o.o., Sava Turizem d.d., Terme Ptuj, Slikarski atelje Zhumer Halyna, Xinga art, Skrinjica unikatov, Turistična kmetija Črešnik, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, ŠC Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo.

Vabljeni na Slovenski trg v torek, 27. septembra 2022, med 15.00 in 16.30. V primeru slabega vremena bodo podeljena le priznanja Turističnega društva Ptuj ob 16.00 v avli Mestnega gledališča Ptuj, preostali program odpade.

Povezava do dogodka: https://visitptuj.eu/dozivite-ptuj/aktualni-dogodki/svetovni-dan-turizma-2/

Vljudno vabljeni tudi na tradicionalno trgatev modre kavčine – žametne črnine, potomke najstarejše trte na svetu, ranfola in zierfandlerja, ki bo v torek, 27. septembra 2022, s pričetkom ob 9.30 na grajskem dvorišču Ptujskega gradu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *