12:06, pet, 19. Apr

Tiskovna konferenca občine Ruše

V Rušah je 16. junija potekala tiskovna konferenca, ki so jo vodili župan občine Ruše Uroš Štanc, direktorica občinske uprave Bojana Fideršek in svetovalec župana Boštjan Lesjak.

Predstavnikom medijev je bilo predstavljeno poročilo 5. redne seje občinskega sveta občine Ruše in prireditve, ki se bodo odvijale v času praznovanja občinskega praznika.

Zadnja točka razprave se je dotikala tekočih aktivnosti Univerzijade znotraj občine Ruše. Župan občine Ruše, Uroš Štanc je povedal, da so si Ruše zadale nalogo, da realizirajo smučišče Pisker 1 z vso pripadajočo infrastrukturo do leta 2013. Štanc je povedal, da je od ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča že prejel zagotovilo za finančno podporo v vrednosti 500.000 eur, s čimer bodo v Rušah za smučišče zagotovili gradbeno dovoljenje.

Sicer pa občina v prihodnje načrtuje premike na področju gospodarstva – Štanc pravi, da težke industrije v Rušah več ne bo, je pa želja, da se v Rušah ustvari podjetniški center, ki bi v občino pripeljal mlade, ki se bi ukvarjali s tehnologijo, prijaznoza občino Ruše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.