03:39, sre, 7. Jun

Turistični krožek na osnovni šoli v Dravogradu

Na predstavitvi projekta Poženi Slovenijo, ki je potekala v torek, 3. aprila, so se predstavili tudi učenci Osnovne šole neznanih talcev Dravograd, kjer sodelujejo tudi pri turističnem krožku, saj že od leta 2004 sodelujejo v projektu Turizmu pomaga lastna glava.


Na šolo so povabili direktorja javnega zavoda Dravit, g. Tomšiča, ki jim je predstavil načrte za dvorec Bukovje. Povabili so tudi g. Anjo Vajde, ki jim je predstavila Bučkanje. Nekaj učenk se je nato odločilo, da bodo pomagale pri oživljanju dvorca Bukovje, prav tako pa so sodelovale tudi na lanskem Bučkanju. Dekleta pa so napisala tudi poseben koledar, v katerega so vpisale njihove predloge za prireditve v dvorcu Bukovje.

Punce so v tem koledarju med drugim predlagale tudi jezikovne tabore, na katerih bi otroci lahko veslali po reki Dravi ter imeli pohode. Ob začetku novega šolskega leta pa bi priredili delavnice za prvošolčke in jim tako pomagale prebroditi prvi razred.

Brez dvoma imajo dekleta velik potencial, da v prihodnosti organizirajo nekaj odličnih prireditev in dogodkov ter tako popestrijo dogajanje v Dravogradu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav