16:06, sob, 15. Jun

Univerza v Mariboru v prenovo informacijskih sistemov

Univerza v Mariboru je predstavila javnosti projekt NOO IKT oprema 2022, ki ga bo izvedla v okviru načrta za okrevanje in odpornost v vrednosti nekaj manj kot 2,8 milijona evrov. Zajema prenovo informacijskih sistemov za podporo administrativnih procesov na univerzi, vključno z nabavo nove strojne opreme, so sporočili z univerze.

Projekt bo sofinanciralo ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

“Po finančni plati se ta projekt nakupa opreme v podpori pri digitalizaciji v visokem šolstvu opira na digitalizacijo javnega sektorja in javne uprave. V tem oziru smo predvideli kot upravičence javne visokošolske zavode in javno visokošolsko knjižnico. Po vsebinski plati pa bi lahko, za čim bolj primerno ilustracijo, ta projekt umestili v širšo reformo visokega šolstva za zeleni prehod v družbo 5.0.,” je povedal vršilec dolžnosti direktorja direktorata za visoko šolstvo na omenjenem ministrstvu Jernej Širok.

Ministrstvo je poziv za oddajo vloge za nakup opreme v podporo digitalizaciji visokošolskega študijskega procesa na javnih zavodih objavilo junija lani. Cilj je do jeseni 2025 prenoviti informacijske sisteme javnih visokošolskih zavodov ter javne visokošolske knjižnice v podporo administrativnim procesom za celovito digitalno poslovanje, kar bodo na Univerzi v Mariboru dosegli s prenovo centralnih informacijskih sistemov za podporo administrativnim procesom ob predhodni prenovi strojne opreme, na katerih se izvajajo informacijski sistemi.

Omenjeni projekt po navedbah rektorata omogoča posodobitev ključnih komponent univerzitetnega podatkovnega centra, kar bo omogočilo in spodbudilo nadaljnjo digitalizacijo poslovnih procesov na univerzi.

Projekt zajema med drugim dobavo opreme in izvedbo del, razvoj, nadgradnjo in nakup aplikacij, izobraževanje uporabnikov ter nadgradnjo in testiranje informacijskih rešitev. “Projekt se vpeljave podpore digitalnemu poslovanju loteva celovito, s prenovo enotnega ekosistema informacijskih sistemov za integrirano delovanje celotne organizacije, v skladu z dobro prakso v stroki,” so sporočili z univerze.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.