22:20, sre, 17. Jul

V ptujskem gledališču premiera magičnega varieteja Sanje

V ptujskem mestnem gledališču bodo drevi premierno predstavili magični variete Sanje, namenjen vsem generacijam, ki ga je ob 25-letnici poklicnega čarodejstva pripravil mednarodno priznani iluzionist in ventrilokvist Sam Sebastian. Ob njem se bodo predstavili še magični par Matjaž Kekec in Tina Vrdjuka Kekec ter plesalka Rebeka Hanžel in gostje.

Kot so sporočili iz Mestnega gledališča Ptuj, bo magični variete gledalce z vrhunskimi odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijami, žongliranjem in smehom popeljal na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, in v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček.

Umetniški vodja predstave Sam Sebastian je doslej uspešno gostoval že v 15 državah in prejel devet mednarodnih nagrad, že vrsto let je gost britanskega festivala Glastonbury, za seboj ima več evropskih turnej in je pravi ambasador slovenskega čarodejstva v tujini. Je eden najustvarjalnejših slovenskih poklicnih čarovnikov, poleg številnih avtorskih predstav razvija tudi svojo linijo čarovniških trikov in setov za spodbujanje zanimanja za tovrstno umetnost pri mladih generacijah.

Soustvarjalca predstave sta Matjaž in Tina Vrdjuka Kekec, ki ju je širša Slovenija spoznala v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent, v kateri sta se kot edina slovenska čarobna umetnika v zgodovini uvrstila v veliki finale.

Oba sta cirkuška umetnika z dolgoletnimi izkušnjami, lastnika kreativnega podjetja Arbadakarba, ki se ukvarja z animacijo in prodajo kostumov, balonov in magičnih pripomočkov, poleg tega pa sta tudi ponosna mlada starša, tako da otroškega čudenja v njuni družini zagotovo ne manjka in ga bosta z največjim veseljem delila z vami.

Na odru se jim bo pridružila plesalka in gibalka Rebeka Hanžel, ki razvija plesne veje v bolj improvizacijske in raziskovalne plesne procese, kot sta sodobna in moderna plesna tehnika.

Med gosti bodo še plesna skupina Noir, ki se predstavlja z moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi, ter Lidija Petković, vokalistka in članica dvojca Cloud Velvet, katerega idejni vodja in član je Sam Sebastian.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.