22:36, ned, 3. Mar

V ruškem Geberitu odprli zvočni laboratorij

V ruškem podjetju Geberit, ki je del mednarodne skupine s sedežem v Švici, so danes predstavili zvočni laboratorij. Kot je povedal direktor prodajnega podjetja Geberit za regijo Adriatic Miran Medved, gre za veliko pridobitev, ki so jo snovali skoraj devet let in bo omogočala razvoj novih tehnološko naprednih izdelkov v Sloveniji.

Idejo za postavitev akustičnega prostora znotraj prostorov Geberitove tovarne na Bezeni, kjer eden od vodilnih evropskih proizvajalcev sanitarnih izdelkov domuje zadnje desetletje, se je Medvedu porodila na družinskem izletu na Dunaju v tamkajšnji Hiši glasbe.

“Tam je ogromno postaj, na katerih se naučimo, kaj je to zvok, kaj je melodija, kaj pa hrup in tudi tišina. Ni šlo mimo tega, da ne bi razmišljal o tem, kakšne sisteme imamo v našem podjetju in kako te približati ljudem tudi na inštalaterskem področju,” je dejal Medved in dodal, da želijo s projektom stvari predstavili na poljuden način.

Kot je pojasnil, je od pravilno izvedene inštalacije odvisno marsikaj, tudi počutje gostov v dragih petzvezdičnih hotelih, zato je še veliko potenciala pri izobraževanju vseh ciljnih skupin, ki jih v podjetju obdelujejo, od projektantov do izvajalcev. Na ta način se bodo v prihodnje s svojimi izdelki lahko še bolj uspešno izognili različnim neprijetnim zvokom.

Akustični laboratorij bo sicer na voljo za ogled in izobraževalne vsebine tako njihovim sodelavcem in partnerjem, a tudi splošni javnosti, predvsem organiziranim izobraževalnim skupinam. Zasnovali so ga skupaj z ljubljansko fakulteto za arhitekturo.

Švicarski koncern z okoli 12.000 zaposlenimi v približno 50 državah po vsem svetu je v Sloveniji prisoten od leta 1997, ko je prevzel nekdanje podjetje Gorenje Metalplast, na sedanjo lokaciji v nove prostore v Bezeni pri Rušah pa so se preselili leta 2015. Tam delujeta podjetji Geberit proizvodnja in Geberit prodaja, ki skupaj zaposlujeta okoli 350 ljudi.

Proizvodno podjetje je lani ustvarilo skoraj 64 milijonov evrov prihodkov od prodaje oziroma petino več kot leto prej ter dobrih 5,5 milijona evrov čistega dobička. Letos načrtujejo prodajo v višini dobrih 56 milijonov evrov in investicije v vrednosti 5,7 milijona evrov. Več kot polovico prodaje so lani ustvarili v Nemčiji, skoraj četrtino v Švici.

Njihovo prodajno podjetje pa je lani na trgih držav jadranske regije beležilo 51 milijonov evrov prihodkov, kar je za dobro desetino več kot so načrtovali in skoraj petino več kot v letu 2021. Leto 2022 so končali s skoraj milijonom evrov čistega dobička.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *