18:22, čet, 2. Feb

VIDEO: Drugi krog županskih volitev v občini Gorišnica

Na BK TV se je v živo odvilo soočenje županskih kandidatov občine Gorišnica, v drugem krogu.

Prvi krog volitev je kandidati, v drugi krog sta se v občini Gorišnica uvrstila Borut Kolar in  Jožef Petek. V prvem krogu je le za malo slavil Kolar –  s 34,42 odstotki, Petek je dosegel 33,82 odstotkov.

V soočenju nas je zanimalo, kako bosta privabila volivce v čim večjem številu da jih podpro ter da se pravzaprav sploh odpravijo na volitve v drugem krogu? “Vsaki kandidat, ki se odloči za kandidaturo za župana, pač pričakuje čimboljši rezultat. Jaz čestitam gospodu Kolarju kot protikandidatu za dosežene rezultate. Jaz pa sem tudi zadovoljen, vedeli smo, da smo štirje kandidati za župansko mesto. Glasovi so se porazdelili, mislim da so se pač občani odločili, kot so se. V drugem krogu mislim, da bodo prišli na volišče še v večjem številu in videli potencial v obeh kandidatih,” je povedal Petek.

Udeležba je bila nad slovenskim povprečjem

Kolar pa je na to temo komentiral: “Nenazadnje udeležba je bila nas slovenskim povprečjem. Z udeležbo moramo biti zadovoljni. Sem pa mnenja, da bo spet napeta tekma še v drugem polčasu, prvi polčas smo na nek način oddelali. Je pa dejstvo, da volivci se na koncu sami odločijo,  nenazadnje smo na vseh soočenjih, na vseh predstavitvah povsod, praktično vse že povedali. Nekako sem prepričan, da ljudje ki ne gredo volit kreirajo slabo oblast na nek način. Jaz bi bil zelo vesel, da res prav vsi ljudje gredo volit in volijo kandidata, za katerega oni menijo, da je najboljši za njih.”

Oblikoval se je tudi že občinski svet, v prvem krogu se je pokazalo, da bodo v le-tem sedeli svetniki iz SDS (5 mest),  SD (2 mesti), NSi (1 mesto), SLS (1 mesto), ter dva nestrankarska kandidata. Zanimalo nas je, kako vidita sodelovanje z njimi.

Kolar je povedal: “Jaz sem cel čas v svojem programu promoviral, da naj vasi izberejo svoje svetnike in jaz bom delal s tistimi, ki so izbrani. Za sedaj sem z izbrano zasedbo zadovoljen. Izvoljeni so bili ljudje za katere vaščani menijo, da so najboljši za njih in s temi ljudmi je treba enostavno delat, ni zdaj potrebe da se bi delili na leve in desne in ne vem kake rumene, zelene. Ljudje, ki so prišli so novi obrazi, samo dva sta, ki sta bila v občinskem svet prej in en, ki je bil že pred leti. Mislim da to pomeni nov, svež zagon. Jaz menim, da je tu moja prednost, da ljudje želijo morda svežega vetra za razvoj naše občine.

Petek pa je dejal: “Prav zato sem se odločil tukaj za kandidaturo v občini Gorišnica, da spremenim politiko, ki je bila pač prej, deljeno na leve in desne. Čestitam vsem svetnikom, ki so se uvrstili v občinski svet in prepričan sem, da lahko z dialogi, argumenti, vodimo občino res skladno. Jaz ne bom nikogar delil levo in desno, jaz želim sodelovati z vsemi. Vidim v njih pravi potencial, mladi so, zagrizeni, imajo nove ideje jaz pa izkušnje. Tudi stara svetnika imata izkušnje in ena svetnica, vesel sem da jo imamo. Z vsemi želim sodelovati, z vsemi želim ustvariti prijazno občino, ne želim gojiti tiste politike, ki je bila do zdaj. Sem bil te politike do sedaj, ampak želim to politiko spremeniti, skorajda lahko rečem za 100 odstotkov. “

Soočenje v celoti si lahko ogledate spodaj:

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *