08:33, sre, 28. Sep

VIDEO: Tudi tokrat pestra seja mariborskega mestnega sveta

Z rebalansom, ki so ga sprejeli včeraj, se veljavni proračun MO Maribor za leto 2022 zmanjšuje na 181,7 milijona EUR, torej za 7,7 milijona EUR. Znova se je odvila pestra seja, na kateri so med drugim govorili o pitni vodi, novi direktorici Muzeja narodne osvoboditve Maribor in odpravnini Alana Perca, nekdanjega direktorja Energetike. Svetniki so potrdili tudi naziva častni občan in prejemnika zlatega grba.

O odpravnini molčijo

Ena izmed tematik je bila odpravnina nekdanjemu direktorju Energetike Alanu Percu, o kateri še naprej molčijo. Miha Recek je predlagal dodatno točko za prihodnjo sejo, kjer bi bile predstavljene podrobnosti. Če informacij medijem ne bodo dali, jim lahko namreč grozi kazen v višini več deset tisoč evrov.

Nekoč je župan dejal, da bo holding boljši servis za občane, danes pa, kot kaže, občanom povzroča dodatne stroške, ki jih bodo krili Mariborčani.

Potrdili Odlok o subvencioniranju stroškov prevoz pitne vode

V obravnavi je bilo tudi imenovanje direktorice Javnega zavoda Muzej narodne osvoboditve Maribor. Po burni razpravi so le potrdili Simono Tripkovič. Dejali so celo, da se s tem nadaljuje negativna kadrovska selekcija v kulturi.

Še ena izmed perečih točk v mestu je zagotovo pitna voda. Svetniki so potrdili Odlok o subvencioniranju stroškov prevoz pitne vode v Mestni občini Maribor občanom v lastni oskrbi s cisternami.

Pripravili osem amandmajev, sprejeli le enega, župan pa odloka na koncu ni dal na glasovanje in dejal, da gre za nezakonite

Danijela Šerbinek, Lista Franca Kanglerja – Nova Ljudska Stranka Slovenije, je omenila, da gre v odloku precej nedorečenih podrobnosti: za količinske omejitve, stalna prebivališča, sušna obdobja, trenutni odlok določa tudi omejitev šest cistern, zato so pripravili osem amandmajev.  Podžupan je predlagal umik odloka.

Arsenovič je dejal, da je sedem od osmih amandmajev nezakonitih in želel, da se odlok sprejme takšen, kot je. Odloka nato ni dal na glasovanje, sprejet je bil samo amandma vezan na dostavo na zajetje.

Na včerajšnji seji Mestnega sveta MO Maribor so sicer potrdili tudi dva častna občana Mestne občine Maribor, to sta Mima Jaušovec in Alfi Nipič, zlati grb je pripadel igralcu Bojanu Maroševiču.

Več v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *