17:42, ned, 16. Jun

VIDEO: V Lovrencu nekaj obnovljenih in novih cest, sanira se tudi plaz v Činžatu

Lovrenc se tako širi, da pospešeno nastajajo tudi nove ulice. V večini primerov gre sicer za rekonstrukcijo že obstoječe infrastrukture, ki se jim dodajajo novi odseki cest v Lovrencu, kjer se pospešeno gradi.

Trenutno so že od lani odprta dela na Delavski in Vozniški poti, kjer se bo obnova letos tudi zaključila. Istočasno so dela odprta tudi še na Šolski ulici. Povsod gre za prenovo infrastrukture, obnovo meteornih in fekalnih kanalov, obnovo vodnih priključkov in nove javne razsvetljave.

Hkrati se s koncem leta načrtuje še nove projekte, in sicer rekonstrukcija Oglarske poti skupaj z dograditvijo pokopališča, kjer bo nastal nov žarni zid in prostor za raztros, posodobljeno parkirišče in istočasno za urejen vstop v bližnji Užitni park, o katerem smo na našem portalu tudi že poročali.

Tudi Lovrenc so v minulem letu prizadele ujme, ki v primerjavi z drugimi deli Slovenije niso bile tako zastrašujoče, a so vseeno zahtevale veliko več sanacij, kot v predhodnih letih. Potrebnih je bilo preko petdeset intervencij.

Uničena je bila določena cestna infrastruktura, sprožilo se je dobrih dvajset plazov, od tega en zares obsežen, ki se nahaja na relaciji Činžat – Fišer Žaga. Plaz v dolžino meri približno 180 metrov, gre za podor visok 80 metrov, ki s svojimi 10.000 kubičnimi metri še vedno ogroža cesto na tej relaciji. A župan je razložil, da so bile geomehanične meritve že opravljene in da je bil finančni predujem, ki ga je dala država, porabljen samo za to sanacijo, a se še čaka na rešitve projektantov, da se zgradi zaščito in plaz ne bo zdrsnil na cesto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.